Хто на Волині може отримати безоплатно насіння
Волинь

Хто на Волині може отримати безоплатно насіння

13 квітня, 12:36
0
0
Сподобалось?
0

Жителі волинських сіл безоплатно отримали насіння від Агентства USAID. Роздали його вимушеним переселенцям, сім’ям учасників бойових дій та малозабезпеченим родинам.

Як розповіла Суспільному керівниця центру надання адміністративних послуг у селі Баїв Боратинської громади Наталія Левчук, в січні сповістили селян про можливість отримати насіннєвий матеріал.

Наразі у приміщенні адміністрації роздають насіння моркви, петрушки, цибулі, капусти та кукурудзи.

Серед тих, хто зареєструвався та прийшов отримати безплатне насіння – Людмила Торбик. У жінки служить чоловік та зять. На війні чоловік та зять.

«Без них працювати на землі важко. Немає кому робити. Чоловіків позабирали. Біля хати тільки сіємо – картоплю, всі овочі сіємо, дітки є, онуки є. Садимо потрошки», – говорить жінка.

Адміністраторка ЦНАПу Наталія Левчук каже: насіння від Агентства USAID отримають 40 сімей Баївського старостату з сіл Городище, Цеперів та Баїв, а в Боратинській громаді посівний матеріал отримали 456 сімей з 24 сіл.

Переселенка з Херсонщини Оксана Картанович майже рік мешкає в Городищі. Цього року жінка вперше оброблятиме город на Волині. Хату, в якій живе винаймає. Поки чоловік на роботі, а діти у — школі, займається господарством. Жінка каже, що у рідному селі Червоний маяк Бериславського району до повномасштабного вторгнення вирощувала фрукти.

"В нас зараз квітнуть дуже гарно рожевим кольором сади персикові. Батьки все життя доглядали виноградники. Були в нас величезні круті бомбезні сади. Зараз, на жаль, там проходять бойові дії. Наш будинок стоїть, але ніхто не знає, що буде завтра", — розповідає жінка.

Зі слів начальника управління агропромислового розвитку Юрія Юрченка, таку безоплатну допомогу від іноземців волиняни отримують другий рік поспіль.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися