«СвітлоЄ»: у Луцьку створили мобільний додаток для відслідковування відключень електроенергії на Волині
Волинь

«СвітлоЄ»: у Луцьку створили мобільний додаток для відслідковування відключень електроенергії на Волині

22 травня, 11:27
0
0
Сподобалось?
0

Лучанин Олег Кулакевич став розробником безкоштовного мобільного додатку «СвітлоЄ». Застосунок допомагає відслідковувати графіки відключень електрики на Волині.

Він та його компанія REDWING STUDIO створили програму. Коли виникла ідея створення застосунку та як він працює, чоловік поділився із Район.Луцьк.

За словами Олега Кулакевича, програму розробили ще минулоріч.

«Така цікава і досить дивна ситуація вийшла: ми його розробили, і буквально через три дні перестали вимикати світло. Отакий, скажемо, казус у нас відбувся. Але ми зраділи, що електрику вже не вимикають, додаток з маркетів приховувати не стали. Так він там рік і розміщувався», – розповідає чоловік.

Та тепер, рік потому, попит на додаток став рости, застосунок почав підніматися у рейтингу онлайн-платформ цифрової дистрибуції.

«Спочатку я не розумів, чому. Але зайшов в новини – дивлюся – в Луцьку знову вимикають світло. Зрозумів, що це повʼязано із ростом популярності додатку», – ділиться Олег.

Чоловік пригадує: відновити роботу програми мусили буквально за один день, адже минула її версія фактично не працювала, бо «Волиньобленерго» за цей час змінив алгорим подачі даних про відключення.

«Команда працювала для того, щоб додаток, по суті, почав віддавати правильні дані», – каже він.

Дані беруть з відкритих джерел. Автори програми старалися, аби інформація про відключення світла відображалася користувачам у якомога зручнішому вигляді. Для цього в додатку треба обрати своє місто чи село, вказати вулицю та будинок. 

Наразі в додатку внесені населені пункти Волинської області. Втім, каже Олег Кулакевич, планують розширювати географію застосунку у межах сусідніх областей.

Зараз додаток можуть завантажити користувачі IOS платформи, але цього тижня він буде доступний для Android. Встановити програму можна за посиланням.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися