У волинського губернатора вимагають провести громадські слухання щодо призначення голів РДА
Волинь

У волинського губернатора вимагають провести громадські слухання щодо призначення голів РДА

23 серпня 2014, 09:03
0
0
Сподобалось?
0

Громадські активісти, представники революційних організацій та волонтери передали голові Волинської облдержадміністрації Володимиру Гунчику звернення, в якому висловили своє бачення здійснення прозорої кадрової політики. Зокрема людей обурило те, що новий очільник області без будь-якого обґрунтування прийняв рішення про звільнення одразу 14 голів райдержадміністрацій. Активісти наголошують, що багато з них активно допомагають забезпеченню військових на сході, тоді як сама облдержадміністрація помітної роботи у цьому напрямку не веде. Також наголошується на неприпустимості авторитарних рішень у кадровій політиці, що напряму суперечить вимогам Майдану.

«Минув той час, коли можна було приймати рішення у закритих кабінетах без відома громади. Тож, ми вимагаємо максимальної відкритості і прозорості у прийнятті таких рішень. Зокрема, ми вимагаємо аби Волинська облдержадміністрfція, і ви безпосередньо:

1. Поставили питанням № 1 - проблеми війни та наших вояків, які служать на Сході. І вирішували їх, а не вдавали, що вирішує.

2. Вимагаємо, щоб Волинська ОДА провела 16 громадських слухань у 16-ти районах області. Участь у слуханнях можуть взяти як кандидати, названі вами, так і кандидати, запропоновані громадами районів, що подадуть відповідні документи у облдержадміністрацію.

3. Графік проведення громадських слухань вимагаємо оприлюднити серед усіх можливих каналів розповсюдження інформації. Долучити до організації слухань компетентні громадські організації (які можуть забезпечити інформування, модераторство, правильне виконання процедури тощо) для об'єктивності процесу.

4. Обгрунтувати принципи та причини, на яких ви будуєте свою кадрову політику. Повідомляти та обгрунтовувати своє кожне кадрове рішення перед громадою.

Окрім цього ми, представники революційних організацій, які не кинули своїх побратимів на війні, а навпаки «піднімаємо» усю область, аби забезпечити їх всім необхідним, обіцяємо у вівторок, 26 серпня прозвітувати про усю роботу, зроблену за останні кілька місяців із початку воєнних дій на Сході України. Відповідно, вимагаємо у вас, як у органу влади, який існує за наші податки, також у вівторок, 26 серпня, (час та місце буде узгоджено) представити волинській громаді звіт про проведену реальну роботу за увесь час з початку воєнних дій на Сході і про витрачені наші кошти із підтверджуючими фото, звітними документами та будь-чим іншим.

Відмова виконувати ці вимоги розцінюватиметься, як ігнорування громадськості. Що ми не радимо робити вам, як слузі народу!», - йдеться у звернені.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися