Після прийому у закарпатки мати і дочка одночасно народили
Закарпаття

Після прийому у закарпатки мати і дочка одночасно народили

24 листопада 2019, 15:48
0
0
Сподобалось?
0

Марія Магурська із села Осій Іршавського району в минулому працювала швачкою, пекарем. А п’ятнадцять років тому біда змусила змінити ремесло. Коли захворів малий онук і в лікарні йому не зарадили, сама спробувала допомогти. Отоді і зрозуміла, що відчуває у людей хворе місце. Як? І сама розтлумачити не може.

Трирічний внук Марії Василівни все частіше скаржився на біль у животі. По­везла його у лікарню, де і один лікар, і інший ставили діагноз: гострий апен­дицит, потрібна негайна операція. Та жінка не давала дозволу, бо її дочка була на заробітках за кордоном.

– Врачі кажуть: «Чого ти, бабко, тоді прийшла?» Дитина на 14 кіль похудала! Ледь допросилася, щоб направили на УЗД, яке показало, що то в печінці лямблії. Я за дитину – і з лікарні до одної цілительки. Вона підв’язала желудочка, я й собі стала водити помалу рукою. Ай-ай – і дитина спокійно про­спала всю ніч. З того часу сама лікую. Внукові вже 18, всьо добре, слава Богу.

– Як відчуваєте хворе місце?

– Як пояснити? Хтось у голові те має, я сама собов. Не ворожу, не молюся. Веду рукою, біля ліктя починає пульсу­вати вена – так чую хворобу. День-два пройде – можу не лікувати, а тоді зно­ву мушу рукою десь прикласти, бо німіє. Всякі хвороби чую. Якщо зоб чи желудок – жену до Ані, вона тут недалеко жиє. В неї є дар, а я цього не вмію. Бо якщо желудок опущений, впаде на нир­ки чи на сечовий, тоді простата, а простата - невиліковна. Я солі виганяю: по 15 хвилин масаж роблю через три дні, бо якщо частіше, то може тиск піднятися.

– Звідки у вас медичні знання? Може, підручники з анатомії читаєте?

– Книжки мені сто лєт не нужни! – відповідає.

Марії Магурській вдається лікува­ти безпліддя. Каже, що від її мето­дики народилося вже 70 хлопчиків і лише чотири дівчинки. Приїздять пари, які не мали дітей і по п’ятнадцять років. Комусь допомагає один прийом, іншим потрібно і тричі побувати. Сміючись, пригадує кумедний випадок.

– Привезла жінка свою дочку, яка не мала дітей. Каже: «Ай, да­вай і я рядом стану».

– І що? - чекаю продовження історії.

– І що... Дочка родила дівчин­ку, а мама через дві неділі – хлопчика.

Та найчастіше до Марії Васи­лівни приїздять із дітьми, з яких вона «виганяє» лямблії. Розпові­дає, що ставить дитя у миску з теплою водою, якщо плаче – зна­чить, одужає, бо імунітет має сильний. Буває, в день приймає до сорока хворих, не відмовляє, адже «хоч і втомлююся, мені доб­ре». До Марії Василівни йде не І тільки місцевий люд, приїздять І також здалека. Крім хворих, навідуються медики, каже, і лікуються, і цікавляться її даром.

– Вони на мене обижаються, але щось підкажуть.

Свої знання, досвід Марія Василівна передала невістці, яка живе у Донецькій області, адже з трьох дітей ніхто не хоче зай­матися цією справою. Жінку че­кають хворі не тільки на Закарпатті, а й на Дніпропетровщині, і І навіть у Чехії, куди поїде не вперше – там на прийом записано вже 30 людей.

Поради Марії Магурської:

не вживати копчену рибу, бо саме від неї в печінці розвивають­ся лямблії. Більше їсти все варене;

корисний чай з петрушки, ро­машки, кропу, шипшини, м’яти – заварити всього потрошки;

не пити пиво, краще самогон­ку;

поважати свою жінку до кінця свого життя, бо коханка – то лиш на 15 хвилин.

    Олена ПАВЛЮК


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Читайте також

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися