Західні ЗМІ: Всі цілі в Сирії, по яких завдала авіаударів Росія, були цивільними
Світ

Західні ЗМІ: Всі цілі в Сирії, по яких завдала авіаударів Росія, були цивільними

30 вересня 2015, 22:50
0
0
Сподобалось?
0

Вранці в середу Рада Федерації схвалила використання Повітряних сил РФ у Сирії. Вже через кілька годин після цього Росія почала бомбардування провінції Хомс.

AFP із посиланням на Сирійську секретну службу заявило, що Росія завдала авіаударів по трьох провінціях Сирії - Хамі, Хомсу та Латакії. Серед міст, на які скинули бомби російські бомбардувальники, називаються Растан, Тальбісса і Заафарані в провінції Хомс.

Сирійська наглядова група повідомила, що в результаті бомбардувань у провінції Хомс було вбито 27 цивільних осіб. За даними Reuters, яке посилається на представників Сирійської опозиції, в результаті російських авіаударів загинули 36 цивільних осіб.

Представник МЗС РФ назвала ці заяви «інформаційною атакою, війною, про яку ми стільки разів чули» і закликала звертатися до Міноборони по «вичерпну інформацію» з приводу операції, повідомляє Настоящее время.

Халід Ходжа, представник Сирійської національної коаліції повідомив, що в областях, які зазнали бомбардувань, не було представників «Ісламської держави» або Аль-Каїди. «Всі цілі, по яких завдали ударів у північному Хомсі — цивільні», — підкреслив він. Це ж підтвердив Reuters майор Джаміль Аль-Салех, який звільнився з Сирійської Армії в 2012 році. За його словами, в північній частині провінції Хама «ІДІЛу» нема, територія під контролем Сирійської визвольної армії.

За словами глави російського МЗС Сергія Лаврова, авіаудари в Сирії «проводилися з дозволу сирійської влади». За словами офіційного представника Міноборони РФ генерал-майора Ігоря Конашенкова, «точкові» удари були завдані «по наземних цілях терористів угруповання «ІДІЛ» на території Сирійської Арабської Республіки — по військовій техніці, вузлах зв’язку, транспортних засобах, складах зброї, боєприпасів та пально-мастильних матеріалів».

За словами джерел в американському військовому командуванні, Росія попередила США про завдання ударів за годину до бомбардувань.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися