Правителі росії гинули у березні
Світ

Правителі росії гинули у березні

16 березня, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Історики помітили такий факт: чимало відомих царів, імператорів, комуністичних діячів росії гинули саме у березні. Хто своєю смертю, кого отруїли чи вбили.

2 березня 1855 року помер російський цар Ніколай 1. Поразка росії у Кримській війні прискорила його смерть.

3 березня 1917 року закінчилося російське царювання, коли останній імператор Ніколай 2 зрікся престолу на користь свого брата Михаіла Алєксандровіча. Але той 3 березня склав Маніфест, відмовившись прийняти владу.

5 березня 1953 року помер найбільш кровожерливий диктатор СРСР сталін, який згубив мільйони життів. Згідно з офіційною версією, його розбив інсульт, але історики вважають, що йому допомогли піти на той світ свої ж соратники.

10 березня 1985 року помер Генеральний секретар цк кпрс Костянтин Черненко.

13 березня 1881 року від замаху загинув імператор Алєксандр 2, відомий русифікацією українців та поляків. Неймовірно, але бомбу для замаху виготовив відомий український винахідник Микола Кибальчич, а кинув її в Алєксандра 2 білорус Ігнатій Гриневецький.

16 березня 1919 року помер політичний діяч Свердлов – офіційно від «іспанки», а за чутками після побиття за єврейське походження або ж був отруєний за вказівкою Леніна.

24 березня 1801 року завдяки змові верхівки вбили імператора Павла 1 – сина кривавої Катерини 2 та одного з її численних коханців. Павло 1 був відомий психологічною неврівноваженістю та самодурством.

28 березня 1584 року через запущений сифіліс упав замертво просто за грою в шахи кровожерливий цар Іван Грозний. Він був відомий своїми садизмом, убив навіть рідного сина.

Українці вже який рік сподіваються на смерть кремлівського правителя путіна та на крах його диктатури. І тепер жартують: березень, не підведи!

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися