18-літнього хлопця із Самарської області затравили за підтримку України
Світ

18-літнього хлопця із Самарської області затравили за підтримку України

30 грудня 2015, 15:15
0
0
Сподобалось?
0

У Росії наклав на себе руки, не витримавши загального цькування, 18-літній Влад Колесніков, який підтримував Україну. До останніх днів хлопець, пішовши проти системи, підтримував Україну і критикував владу РФ, ставши через свою принциповість на батьківщині ізгоєм, об’єктом гоніння.

У місті Жигульовськ Самарської області 25 грудня помер 18-річний Влад Колесніков, відомий своєю підтримкою України, повідомляє Радіо Свобода. В поліції кореспондента поінформували, що Влад прийняв смертельну дозу ліків, врятувати його не вдалося.

«Ім’я юнака стало широко відоме в червні 2015 року, коли він прийшов на заняття у футболці з українським прапором і написом «Повернути Крим», а також вивісив у Подольську, де навчався, антивоєнне гасло», — пише видання.

Після виступу на захист України на Влада ополчилися родичі й однокурсники, його виключили з технікуму. Підлітка кілька разів били, а дід (відставний офіцер КДБ), з яким на той час проживав, відправив онука з підмосковного Подольська до батька в Самарську область.

В інтерв’ю для «Радіо Свобода» Влад розповідав, як, прийшовши у військкомат, увімкнув на телефоні гімн України і заявив, що відмовляється служити в російській армії, яка воює із сусідньою країною.

В Жигульовську цькування продовжилося, родичі й однолітки ставилися до нього вороже. «Відносини з людьми просто жах... Вже обіцяли побити, жбурляли в мене грязюкою і сніжками, постійні образи і штурхани ліктями в коридорах. Навіть один дав у обличчя (не сильно, на щастя). Мені не можна звертатися в поліцію (ті ще влітку дали зрозуміти, що допомагати мені не збираються і, процитую, «сам би тобі в морду дав за такі речі...» В Жигульовську тут зі мною взагалі що завгодно можуть зробити. Шукаю, куди можна виїхати», — написав хлопець у листопаді журналістові «Свободи».

До останнього дня у своєму «Фейсбуку» та у власному блозі Влад публікував матеріали про Україну й тексти, що критикують російську владу. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися