Землю накрила надпотужна магнітна буря
Світ

Землю накрила надпотужна магнітна буря

17 вересня 2017, 13:39
0
0
Сподобалось?
0

Найпотужніша за останні 20 років магнітна буря накриває Землю. Її наслідки ми вже відчуваємо 4 дні. Попереду – чергове посилення коливань.

Геомагнітні збурення на Землі відбуваються кілька разів на місяць через процеси, що виникають на Сонці, особливо в області темних плям. Під час сонячних спалахів частинки плазми з величезною швидкістю вириваються в космос і, досягаючи нижніх шарів земної атмосфери, викликають бурі на нашій планеті.

Так, ще 6 вересня стався потужний вибух на Сонці, якому вчені присвоїли бал Х9,3 за 10-бальною шкалою активності. Це найбільший спалах за два останні десятиліття. Він відразу викликав магнітну бурю. Вона почала накривати Землю вже 7 числа. Метеозалежні люди відразу відчули головний біль, підвищення артеріального тиску, безсоння, порушення роботи серцево-судинної системи, розлади настрою, а також у схильних до психічних розладів загострилися психічні відхилення.

Вчені відразу попередили й про те, що така сонячна активність вкрай небезпечна для космічних апаратів на орбіті, тому можливі перебої у роботі технічних засобів та Інтенету.

Наступна «серія» магнітних бур впливатиме на самопочуття землян 27, 28 та 29  вересня.

Підготувала Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися