У Польщі гірники заблокували російське вугілля
Світ

У Польщі гірники заблокували російське вугілля

1 лютого 2020, 17:44
0
0
Сподобалось?
0

У місті Лазиська-Гурне, на півдні Польщі, гірники почали перекривати колії, що ведуть до електростанції. Таким чином профспілки протестують проти імпорту іноземного вугілля до Польщі.

Про це повідомляє Європейська правда.

О 8:00 кілька десятків шахтарів вийшли на колії. Згодом з’явилося більше людей.

Вони протестують проти імпорту вугілля до Польщі, насамперед з Росії. На думку профспілки "Серпень 80", зокрема до цієї станції надходить російське вугілля, хоча шахта "Болеслав Смялий" розташована буквально за парканом, а копальні наповнені вугіллям.

Незабаром там накопичиться стільки вугілля, що потрібно буде припинити видобуток і звільнити шахтарів, аргументує "Серпень 80", яка закликає уряд розкрити перелік державних дочірніх підприємств, які імпортують вугілля, і притягнути керівників цих суб'єктів до відповідальності.

"Ніяке російське вугілля сюди не пройде. Ми сьогодні блокуємо електростанцію, але, якщо потрібно, ми приваримо потяги до колій на прикордонних переходах, і будемо вивантажувати транспорт з Росії", - оголосив один із протестувальників перед Лазиською електростанцією.

Поки не відомо, чи вже успішно заблокований якийсь вугільний потяг.

7 січня профспілки у листі до прем'єр-міністра Матеуша Моравецького звинуватили уряд у пасивності щодо імпорту вугілля з Росії. Блокада залізничного переїзду на східному кордоні також була оголошена на початку січня шахтарями з чотирьох шахт комбінованої шахти ROW.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися