Білорусь посилює контроль на кордоні з Україною
Світ

Білорусь посилює контроль на кордоні з Україною

30 липня 2020, 16:44
0
0
Сподобалось?
0

Дипломати Білорусь і України у зв'язку із затриманням напередодні найманців ПВК «Вагнера» домовилися посилити прикордонний режим обох країн.

Про те, що мається на увазі під посиленням, у коментарі УНН розповіли у пресслужбі державного прикордонного комітету Республіки Білорусь.

«На даний момент часу на білорусько-українській ділянці ситуація контрольована, прогнозована, стабільна. Потрібно відзначити, що взаємодія і органів прикордонної служби Білорусі з колегами з України здійснюється на різних рівнях», – повідомили у пресслужбі.

Співрозмовник зазначив, що зв'язок налагоджено у взаємодії від головних прикордонних уповноважених, якими є керівники прикордонних відомств, аж до взаємодії безпосередньо командирів підрозділів, які охороняють державний кордон.

«Так, дійсно, сьогодні досягнуто такої домовленості, що взаємодія з питань забезпечення прикордонної безпеки в умовах проведення виборчої кампанії в Республіці Білорусь, напевно, потребує якоїсь активізації. Це обумовлено саме тими обставинами (затриманням найманців ПВК «Вагнера» – ред.)...» – повідомили у комітеті.

У пресслужбі вказали також, що у цих цілях планується також задіяти вже працюючий контактний пункт «Пінськ-Житомир», що є одним з елементів системи інтегрованого управління кордонами.

За словами співрозмовника, пункт оснащений сучасними засобами зв'язку для оперативного обміну інформацією у режимі аудіо- і відеоконференції, що дозволяє у максимально стислі терміни точково реагувати на будь-які виникаючі інциденти або загрози у забезпеченні прикордонної безпеки на білорусько-українській ділянці кордону.

«Що стосується посилення прикордонного режиму – підхід до цього питання буде комплексний. Перш за все, це передбачає додаткові заходи контролю за порядком відвідування і перебування громадян у прикордонній зоні і смузі. Я, в даному випадку, говорю про прикордонне відомство Республіки Білорусь. Це означає, що мається на увазі прикордонна зона і смуга з білоруської сторони. Разом з тим, ми вважаємо що українські колеги також зроблять певні кроки у цьому напрямку», – заявив співрозмовник.

У пресслужбі комітету також відзначили, що, крім іншого, між керівниками прикордонних відомств України та Республіки «є домовленість про посилення перевірочних заходів у пунктах пропуску на спільно здійснюваній охороні кордону».

«Буде посилено контроль осіб, попередній перегляд транспортних засобів, які прямують на в'їзд до РБ. В цілому, на українському напрямку, як у пунктах пропуску, так і у «зеленому» кордоні ми плануємо збільшити і буде збільшено кількість прикордонних нарядів і всі контрольно-перевірочні заходи, які допоможуть попередити розвиток якихось негативних тенденцій і т.д.», – заявили у відомстві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися