У Польщі після затримання силовиками помер чоловік
Світ

У Польщі після затримання силовиками помер чоловік

9 серпня 2021, 12:46
0
0
Сподобалось?
0

У Любліні через смерть 32-річного чоловіка під час затримання силовиками сотні тисяч людей вийшли на протести під будівлю управління поліції. 

У будівлю поліції летіли яйця і каміння, коктейлі Молотова, поруч палали сміттєві баки. Внаслідок сутичок силовиків із мітингарями десятки людей затримали, пише "24 канал"

Інцидент трапився 6 серпня рано вранці. Поліцейські приїхали на виклик щодо агресивного чоловіка. Він начебто кидався камінням у вікна будинку і був під дією наркотиків.

На відео, яке оприлюднили у мережі, видно, як чоловіка вклали на газон. Зверху над ним сидять поліцейські, а затриманий всіляко пручається. Згодом його "пакують" у поліцейське авто.

Невдовзі стало відомо, що після затримання чоловік помер. Через це у Любліні спершу в мережі, а потім і на вулицях, прокотилася хвиля обурень.

У неділю, 8 серпня, перед районним штабом поліції у Любліні зібралися близько 200 осіб. Деякі з мітингувальників принесли свічки, які запалили перед відділом поліції. Люди скандували "вбивці" і вимагали справедливого розслідування інциденту.

Пізно ввечері натовп із 30 осіб почав штурмувати вхід до будівлі. Поліцейські застосували до них сльозогінний газ. У відповідь демонстранти почали кидати пляшки у поліцейських та будівлю.

У суботу поліція з Нижньої Сілезії відреагувала на інцидент, повідомивши деталі затримання. Там розповіли, що офіцери з Любліна о 6 ранку поїхали на виклик щодо агресивного чоловіка, який кидав каміння у вікна будівель.

Мати чоловіка зателефонувала за номером швидкої допомоги, повідомивши поліцію, що її син зловживає наркотиками. Чоловік, за розповіддю силовиків, не реагував на накази, був дуже агресивним та схвильованим. Через його поведінку на нього одягли наручники. Згідно з поясненнями поліції, потім чоловіка передали медикам. Приблизно через 2 години після того, як його транспортували до лікарні, черговий частини отримав повідомлення про те, що чоловік помер.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися