ЗНО-2016: коли реєструватися і що складати
Актуально

ЗНО-2016: коли реєструватися і що складати

27 листопада 2015, 10:18
0
0
Сподобалось?
0
Зовнішнє незалежне оцінювання у 2016 році не потерпатиме від величезних змін і новацій. Загалом усе відбуватиметься, як і минулого року, хоча деякі корективи і правила таки були введені. 
Отже, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України, ЗНО проводитиметься з 5 травня до 10 липня. Попередньо потрібно зареєструватися на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти й отримати спеціальну реєстраційну картку учасника. Реєстрація триватиме з 1 лютого по 4 березня 2016 року. Особи, які зареєструються для проходження ЗНО, матимуть можливість скласти тести з таких дисциплін: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, іноземна мова. Кожен учасник зможе скласти іспити максимум з чотирьох предметів. 
Для всіх випускників 2016 року результати ЗНО з української мови та літератури зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію. Також як результати ДПА зараховуватимуться результати тестів з математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття). Крім того, обов’язковим предметом у школах буде іноземна мова, яка складатиметься у формі підсумкової атестації. Тож тим випускникам шкіл, кому для вступу необхідний результат ЗНО з іноземної, доведеться спочатку складати ДПА з цього предмета, а згодом незалежне оцінювання у відведену дату в призначеному пункті проведення тестування.
Планується, що з 2016 року запровадять нововведення – ЗНО загальних навчальних компетентностей. Цей тест зможуть скласти ті випускники, які закінчили школу більше п’яти років тому, і його результати можна буде використовувати для вступу у вузи.
ЗНО з української та математики наступного року стануть однорівневими. Тобто поглиблений рівень скасовується.
Мирослава КОСЬМІНА
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися