Школярів возитимуть автобуси, зібрані у Луцьку
Актуально

Школярів возитимуть автобуси, зібрані у Луцьку

20 листопада 2016, 13:20
0
0
Сподобалось?
0

У 2016 році для волинських школярів мають закупити 34 нових автобуси.
Нещодавно освітні заклади Турійського, Горохівського, Локачинського, Володимир-Волинського та Любомльського районів отримали п’ять таких автобусів. Транспорт, спеціально обладнаний, аби перевозити учнів, придбано коштом субвенції з державного бюджету. На умовах співфінансування з розрахунку 50 на 50 долучилися й місцеві бюджети.
Як зауважила начальник управління освіти, науки і молоді Волинської ОДА Людмила Плахотна, на придбання шкільних автобусів у 2016 році передбачено 54 мільйони 562 тисячі гривень бюджетних коштів. З них 27 мільйонів – цільова освітня субвенція. А 27 з половиною мільйонів – фінансування з місцевих бюджетів, зокрема з обласної казни виділили 15 з половиною мільйонів.
Зауважимо, що шкільні автобуси виготовили на підприємстві «Автоскладальний завод № 1 «ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Тендерна пропозиція луцьких автомобілебудівників була найдешевшою. Отже, діти отримають такий потрібний транспорт, волинське підприємство – замовлення, працівники – роботу і зарплату, а місцевий бюджет – надходження. Слід зазначити, що з-поміж тендерних пропозицій була й оферта російського ТзОВ «Радіал-Україна». Однак її повернули. Тож маленькі волиняни діставатимуться до шкіл автобусами вітчизняного, а не російського виробництва.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися