Колекційні машинки Хот Вілс
Актуально

Колекційні машинки Хот Вілс

1 листопада 2023, 19:00
0
0
Сподобалось?
0

Іграшкові моделі автомобілів – цікаві не тільки для дітей, а й для дорослих. Компанія Mattel, яка є власником торгової марки Hot Wheels почала свою роботу в далекому 1968-му році, запустивши виробництво литих моделей іграшкових автомобілів. Перші серії іграшок були точними копіями реальних автомобілів того часу, в масштабі 1:64. Сьогодні компанія продовжує випускати лімітовані серії іграшок з повторенням реальних марок автомобілів. Але їхніми справжніми хітами залишаються авторські модельки футуристичного транспорту.

Рідкісні моделі Hot Wheels

Окрім цінності для колекціонерів певних модельок, самі виробники створюють обмежені серії іграшок, які й сьогодні продаються на прилавках звичайних магазинів. Визначити, що машинка є лімітованою або унікальною можна за кількома факторами:

  • гумові колеса, як у преміальних моделей;
  • на машинці у певному місці є позначення ТН, всередині круглого значка, оперезаного язиками полум'я;
  • на стандартній упаковці красується невеликий напис «Congratulation».

Зазвичай, рідкісні моделі випускають до кожної нової серії, про що розповідає сам виробник. Найчастіше, такі машинки можна купити з полиці магазину за стандартною ціною. А ось перепродати її колекціонеру ви зможете в десятки разів дорожче, за умови збереження упаковки.

Найдорожчі моделі авто

Першість за ціною посідає іграшка моделі автомобіля, випущеного ще в 1969-му році. VW Pink Beach Bomb – найрідкісніша іграшка, вироблена всього у двох екземплярах. На момент останнього продажу, її оцінили в 175 тисяч доларів. Якщо говорити не про лімітовані версії, а про цілком класичні варіанти, то знайти найдорожчу, найімовірніше, не вийде.

За більш ніж 50-т років, Mattel випустили під своїм брендом понад 800 різних автомобілів в 11 тисячах варіацій. У гонитві за рідкісними екземплярами, колекціонери намагаються знайти профільні магазини, як-от Retromagaz, де постійно продають унікальні, рідкісні варіанти.

Купуючи різні іграшки, і зберігаючи їх в еталонному стані, з часом обов'язково виявиться, що із сотні машинок, як мінімум 3% мають величезну цінність для колекціонерів. Головне тут – втриматися від спокуси відкрити упаковку, якщо захочеться її перепродати, в разі підняття цін через десятиліття.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися