У Житомирі СБУ затримала озброєних диверсантів
Кримінал

У Житомирі СБУ затримала озброєних диверсантів

6 серпня 2014, 14:53
0
0
Сподобалось?
0

У Житомирі Служба безпеки України зупинила діяльність групи місцевих мешканців - активних учасників радикально-налаштованого угруповання, які готувалися вчинити о 5 ранку у ніч з 4 на 5 серпня серію терактів в обласному центрі. Своїми цілями терористи обрали банківську та декілька державних установ, військкомат і житловий квартал, де проживають члени родин військовослужбовців. Наразі правоохоронцям відомо про підготовку зловмисниками  чотирьох терористичних актів. 5 серпня вночі у ході спеціальної операції співробітники СБУ затримали 36- та 34-річного жителів Житомира. Один з них колишній десантник, повідомляє прес-центр СБ України.

Під час обшуку гаража, що належить правопорушникам, правоохоронці вилучили п'ять саморобних вибухових пристроїв загальною вагою 7,6 кг, вибухову речовину - гексаметилентритероксиддіамін для виготовлення детонаторів, самі детонатори, годинникові механізми, елементи живлення, газовий пістолет, маски.

Згідно з висновком експерта, саморобні вибухові пристрої були виготовлені на основі селітри та могли вибухнути від найменшого поштовху. Саморобні детонатори вибухотехніки змушені були знешкодити на місці.

Слідчим відділом УСБУ в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Наразі тривають обшуки помешкань, допити затриманих та їхніх спільників.

https://www.youtube.com/watch?v=DjTuOtqPWl4&feature=youtu.be

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися