У церкві села Шиїнці зцілюються люди
Культура

«Від порчі врятує лише церква, усі бабки та екстрасенси — від нечистого»

7 червня 2014, 12:04
7
1
Сподобалось?
1

Стверджує отець Симон  з Хмельниччини

Нам пощастило застати отця Симона, настоятеля храму Різдва Божої Матері, вдома. Адже священик постійно в роз'їздах - його часто викликають ті, хто потерпає від чаклунства. До нього у невеличке село Шиїнці Деражнянського району на Хмельниччині з'їжджаються люди зі всього світу - з Німеччини, Австрії, Голландії, Норвегії, Фінляндії, Італії... На зароблені гроші батюшка перекрив дах у церкві, поставив купол, поміняв підлогу, перекриття всередині. Сам же мешкає у старенькій хатині. «А мені більше не треба», - каже.

Допоміг 90-літній італійці, яка хотіла вийти заміж
За словами отця Симона, недуги мають два джерела - тілесне або ж  духовне. Тілесне має лікувати тільки медицина. А духовне - це його. Бо доки церква не допоможе, каже, результату не буде. Буває, чаклують на господарство, дім. Отець Симон розповів, що до нього приїжджала 90-літня італійка, яка все ще хотіла вийти заміж. Але не могла, бо була порча на її помешкання. І батюшці вдалося допомогти їй. Багато залежить від того, що саме брали для цього чаклунства.
- Найголовніше - правильно встановити діагноз, - каже священик. - Я бачу не очима. Але коли до мне приходить людина з проблемами, то це одразу відчуваю.
Якось під час служби одна з жінок упала. Чоловік не міг її з місця зрушити. Ми принесли їй святої води, побризкали, я прочитав молитву. Кажу: «Підіймай». Підняв. Бачу, що це чаклунство. І тільки-но почав читати Євангеліє, як та жінка стала нявкати. Я її  перехрестив, поклав на неї руку - вона затихла. А коли почав читати молебень від чаклунства, вона стала за моєю спиною і молилася разом зі мною. Та раптом її кинуло на підлогу, почало жбурляти вбік. Потім стала навколішки, підійшла до одного аналоя, до іншого... Зайшла мені за спину і грубим нелюдським голосом як зареве: «Нічого в тебе зі мою не вийде! Зрозумів?!» У її чоловіка волосся дибки стало.
Виявилося, начаклувала їй краща подруга: додала в їжу щось від кішки чи кота, тому жінка під час молитви й нявкала.
Якось отець Симон у церкві побачив молодого хлопця з жінкою. «Проблеми із сином», - пояснила вона.
- Після служби взяв їх до себе, молюся. Свої думки записую на листочку, - продовжує він. - Потім віддаю його послушнику, він молиться і теж робить свої помітки (так отець Симон складає на кожного «особову справу», за якою визначає, які у людини проблеми - авт.). І коли подивився на ці замітки, бачу, що йому у спадок дісталося чаклунство по лінії матері - від бабусі, яка сидить поряд. Кажу їй: «Зізнайтеся, що ви такого зробили, за що Господь покарав вашого внука?» А 18-річний хлопець страждає від сильних нападів епілепсії. Ці люди вже їздили у Київ, до бабок, до мольфарів на Західну Україну. Бабця: «Я напишу заяву, щоб ви отримували мою пенсію. Тільки допоможіть!» Та хіба можна оцінити це у грошах? Щоб допомогти хлопцеві, потрібно, щоб бабця сама зізналася. А вона - ніяк! Тоді кажу: «Ти нащо проклинала сусідку? Попроси у неї вибачення, піди до батюшки, покайся.
Потім хлопець з татом ще кілька разів приїжджали до мне. Казали, що бабця так і не розкаялася. Але шкода було хлопця. Я поїхав, відслужив молебень від чаклунства у них вдома. А за якийсь час напади епілепсії припинилися. Зате його тато відтоді уже тричі потрапляв в аварії. Отак біси розправляються з тими, хто їм заважає. Бо стара їм служила.
Чаклунство - причина смертельних хвороб
Якось приїхала до отця Симона родина з малою дівчинкою, у якої на грудях з'явився наріст. У Києві аналізи засвідчили рак. Отець Симон відслужив службу, помолився біля ікони владики Луки.
- За місяць ці люди знову приїхали на службу, - продовжує священик. - Після нашого молебню наріст сам відпав. Кажу їм: «Нехай дитина помолиться владиці Луці і подякує йому, бо Господь дав їй зцілення по його молитвах».
Якось приїхали люди зі своїм племінником: «Допоможіть, бо йому мають видаляти пухлину зі щитовидної залози». Подивився його «особову справу» і кажу, що хлопець повинен припинити ворогувати зі своєю матір'ю. Крім того, побачив, що у них є чаклунство на помешканні. Після моїх молитов хлопця викликали в лікарню, аби перед операцією обстежити. Відправили на УЗД, водять мишкою... А пухлини немає. Її послав хлопцеві далекий предок. Адже чаклунство терміну давності не має.
Отець Симон вважає, коли знахарки качають яйця і виливають віск - це з чорної магії. Якщо і настає полегшення, то воно буде нетривалим, бо прийшло не від церкви. Коли хтось звертається до бабок чи екстрасенсів (а це бісівська сила), вони дають зцілення, але людина потрапляє у чорні списки і стає кандидатом у пекло. Біси борються за те, щоб побільше люду затягти у свої сіті. Бо у Святому писанні сказано, що Господь дарував благодать Духа Святого апостолам. Це вони можуть виганяти нечисть і зцілювати недуги: «І покладуть руки свої на немічного, і молитва зцілить болящих». Там ніде не сказано, що це бабка чи дід.
- Мені люди часто розповідають, що вночі їх відвідують гості на копитах і висотою під стелю. І даремно їм не вірять, сприймаючи за божевільних. У більшості випадків усе так і є, - каже отець Симон.
Лариса ШАНДОВСЬКА,
Хмельницька область
Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • АВІГЕЯ
    АВІГЕЯ

    Біблія дає пораду не ходити до ворожок і чаклунів, тому, що наслідки будуть плачевними. Ще в Старому Заповіті народ Бога був попереджений: «Не звертайтесь до духів померлих та до ворожбитів, і не доводьте себе до опоганення ними». Бог засуджує будь-яку форму спіритизму тому, що це зв'язок з демонами, чи злими духами. Деякі форми спіритизму - це гадання, магія, заклинання, замовляння, звернення до медіумів і спілкування з померлими. Для того, щоб позбутися впливу демонів, Біблія закликає: «Підкоріться Богу, та притистійте Дияволу, і він утече від вас» (Якова 4: 7). Ми слідуємо цієї заповіді, якщо живемо у злагоді з навчаннями Біблії. Це єдина священна книга, яка викриває Сатану і його демонів, а також їх підступні дії (Ефесян 6:11; 2 Коринтян 2:11). У Писанні також говориться, що злі духи і взагалі всі противники Бога будуть навіки знищені (Римлян 16:20). Там написано: «Чесні будуть жити на землі і бездоганні будуть залишені на ній» (Притчі 2:21)

    6 грудня 2014, 15:37
    Відповісти
  • АВІГЕЯ
    АВІГЕЯ

    Одного разу апостол Павло зустрів дівчину-служницю, одержиму «демоном-віщуном». Вона перебувала у владі злого духа і «цим приносила своїм господарям великий прибуток» (Дії 16:16). Павло розумів, хто стоїть за надприродними здібностями дівчини, і тому відмовився її слухати. Крім того, він не хотів образити почуття Бога, для якого огидні будь-які форми спіритизму, включаючи астрологію і окультизм (Повторення Закону 18: 10-12). Ті, хто люблять Єгову, знаходяться під захистом його могутніх ангелів. Злий умисел сатани і його демонів - налаштувати людей проти Бога. Тому вони протягом всієї людської історії обманювали, залякували людей і нападали на них. Сьогоднішні приклади показують, що нападки демонів стали як ніколи злісними. Щоб заманити людей в свою пастку, демони часто вдаються до різних форм спіритизму. А щоб не потрапити до них на вудку, потрібно молитися до Бога про захист і вивчати Біблію, застосовуючи її поради в життя.

    6 грудня 2014, 15:39
    Відповісти
  • Аlex
    Аlex

    Я б нікому не радив туди їздити, якщо не хочете ще більших проблем як у вас є.

    2 лютого 2015, 13:21
    Відповісти
    • Світло
      Світло

      Чому ?

      14 лютого 2016, 00:37
      Відповісти
  • Мілана
    Мілана

    Я зі своїм хлопцем їздила в село Шиїнці Хмельницької обл. до так званого "священника"Симона,в церкві ми пробули від 9:30 ранку до 16:40 вечора.Все що я побачила стало для мен е великим шоком "священник "під час Богослужіння не цензурно висловлюється,під час сповіді матюкає та обзиває людей,після служби сівши перед іконою почав вираховувати якісь не зрозумілі цифри і по них робити висновки про проблеми людей,ми були в черззі четвертими а сказав він нам що на домі прокляття в нас обох хворі серце,печінка,очі,нирки,нам пороблено на нашому весіллі хоча при сповіді мій хлопець сказав що ми не одружені,нашої проблеми він не вирішив і нічого що її стосується він не сказав. Практично все те саме було сказано людям які були в черзі перед нами.Люди не ведіться це все не правда.

    20 січня 2018, 16:54
    Відповісти
  • Антоніна
    Антоніна

    Доброго дня. Можна контакти до о.Симона. Дякую.

    19 квітня 2021, 10:31
    Відповісти
  • Оксана
    Оксана

    Напишіть контакти о. Симона.

    15 лютого, 11:07
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися