Нове про субсидії
З перших уст

Нове про субсидії

27 серпня 2015, 15:42
0
-1
Сподобалось?
-1
Все менше залишається часу до початку опалювального сезону. Аби якомога більша кількість українців змогла скористатися субсидією на житлово-комунальні послуги, Мінсоцполітики намагається спростити процедуру її оформлення. 
Як пояснюють у Міністерстві, до початку вересня всі домогосподарства отримають нові спрощені бланки субсидій. У них не потрібно вказувати суму доходів – тільки вид і джерело доходу. Наприклад, «пенсія, Пенсійний фонд».   
Як заповнювати документи. Дані для заяви, потрібні для пункту 1, можна дізнатися за телефоном гарячої лінії в додатку до декларації. У пункті 2 пишемо ПІБ власника особового рахунку, 3 – ідентифікаційний код, 4 – вид послуги (ЖКП, покупка твердого або рідкого палива) підкреслити, 5 – інформація про постачальників послуг (є на платіжках), 6 – треба вказати, є чи немає лічильників, 7 – якщо у прохача субсидії є обставини, через які її можуть не призначити (житлоплоща більша 49 кв. м на одну людину, у квартирі прописані, але не живуть члени сім’ї, і т. п.) – тут вказати, що заяву повинна розглянути комісія, 8 і 9 – поставити дату і підписати заяву. 
Підстава для відмови. Перше – високий дохід сім’ї (якщо максимальні витрати на «комуналку», виходячи з соцнорм – це 21 кв. м на людину, 4 куб. води в місяць, 65 кВт-год електроенергії в місяць на особу, 7 куб. м газу на «квадрат» площі – не перевищують 16% доходу сім’ї) або сім’я протягом року здійснила покупку на суму більше 50 тисяч гривень. Друге – невірно оформлені документи: у заяві чи декларації вказане прізвище не власника особового рахунку, а іншої людини. Також якщо в них є виправлення, вони заповнені не повністю або неправильно – наприклад, вказано не те відділення Мінсоцполітики, немає дати, підпису заявника або документи заповнені не синім кольором (якщо чорним – можуть вирішити, що це ксерокопія). 
Варто звернути увагу. Якщо субсидію призначать із запізненням, людина все рівно її отримає з дати звернення. У платіжках за компослуги зроблять перерахунок. Деяким громадянам призначають «нульові» субсидії – тобто надають на них право, а гроші автоматично нарахують, коли включать опалення. 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися