Здоров’я

Гомеопатичні ліки не лікують?

26 лютого 2016, 10:47
0
0
Сподобалось?
0
Лікування гомеопатичними пігулками неефективне. Такого висновку дійшла робоча група Національної медичної дослідницької ради Австралії, яка перевірила результати 176 клінічних випробувань гомеопатії в лікуванні 68 різних хвороб та патологій. «У підсумку переконливих доказів ефективності гомеопатичних ліків немає», – ошелешили австралійські дослідники. Керівник досліджень професор Пол Глашіу розпочинав перевірку не з метою розгромити гомеопатію, а лише з бажанням дізнатися, чи таке лікування працює. Проте, за його словами, після 57 перевірок зацікавлення в нього зникло. 
У Великобританії, скажімо, гомеопатію призначають фахівці двох державних госпіталів та деякі сімейні лікарі. Проте у країні не вщухають суперечки про доцільність державних витрат на ці препарати. Адже щороку національна медична асоціація витрачає на гомеопатичні рецепти 4 млн фунтів.
Для довідки
Гомеопатія – різновид альтернативної медицини, заснованої на принципі розчинення речовин у воді в різних дозуваннях. Вони мають стимулювати імунну систему організму самостійно лікувати хворобу за правилом «подібне лікує подібне». Загалом у світі гомеопатичні препарати приймають 200 млн людей.
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися