Чому воду не можна кип’ятити двічі

Чому воду не можна кип’ятити двічі

Здоров’я

Кип’ятіння, як один з найпоширеніших способів покращення якості води, може бути шкідливим для людини. Доволі часто в офісах та й удома ми нагріваємо ту ж саму воду кілька разів. Це призводить до збільшення концентрації небезпечних сполук з кожним кип’ятінням. Тобто вода перетворюється на шкідливу замість корисної. Такого висновку дійшли науковці, дослідивши, що важкі метали нікуди не зникають під час цього способу обробки. А окремі сполуки хлору можуть перетворюватись у шкідливі речовини під час повторного кип’ятіння.

© «Вісник»

Передрук будь-якої інформації можливий лише якщо гіперпосилання на «Вісник+К» стоїть не нижче другого абзацу і у кінці матеріалу не має позначки «Передрук заборонений». Перепублікація матеріалів із друкованих видань «Вісник+К» та «Люди і долі» можлива лише із письмового дозволу редакції.

Наші інформери

«Вісник» в соцмережах

Журнал «Люди і долі»

×
Приєднуйтесь!