Від п’яткової шпори — чорна редька та лопух
Здоров’я

Від п’яткової шпори — чорна редька та лопух

29 травня 2014, 11:40
0
0
Сподобалось?
0

П'яткова шпора належить до розряду захворювань опорно-рухового апарату. Головні симптоми: різкий біль у п'яті, який можна порівняти з тим, ніби раптово наступив на  голку чи цвях. В принципі, так і є, бо п'яткова шпора - це виріст у вигляді шпильки. У деяких це захворювання розвивається внаслідок плоскостопості, в інших - це результат перенесених інфекційних захворювань. Болить не сама шпора, хворобливі відчуття створює запальний процес.
У більшості випадків народне лікування п'яткової шпори знімає болі і приносить полегшення, проте треба бути точно впевненими у діагнозі, підтвердженому рентгенівським знімком. Крім того, потрібно пам'ятати, що  задавнена форма вимагає оперативного втручання, а не припарок з трав.
Отже, якщо у вас п'яткова шпора, відмовтеся від незручного взуття. Носити бажано кросівки із супінатором.
Змішайте 1 ст. ложку соняшникової олії з 50 г нашатирного спирту. Змочіть бавовняну серветку у цьому розчині і покладіть на хворе місце. Робіть це щодня протягом одного-двох місяців.
Розімніть таблетку анальгіну і змішайте з невеликою кількістю йоду. Ватною паличкою нанесіть отриманий розчин на п'яту. Повторюйте при необхідності.
На водяній бані розчиніть 5 г мумійо і 100 г меду, охолодіть. Втирайте суміш на ніч.
Прив'яжіть до п'яти лопух або подорожник, можна насипати в шкарпетку перцю. Подорожник і лопух знімуть запалення, а перець прогріє хворе місце.
Пропустіть через м'ясорубку чорну редьку, прикладіть суміш на ніч до хворого місця. Ефект зазвичай видно після трьох процедур.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися