При перших симптомах застуди змазуйте стопи дитини часником
Здоров’я

При перших симптомах застуди змазуйте стопи дитини часником

25 вересня 2014, 10:56
0
2
Сподобалось?
2

Не встигли наші діти піти в школу, у колектив, як відразу почалося чхання-шмаркання. А що буде із першими холодами та осінньо-зимовими епідеміями грипу - аж думати не хочеться. Якось, перебуваючи у відрядженні в Ковелі, познайомилася з Олександром Шевчуком, у минулому кардіологом та терапевтом Ковельської районної лікарні. Він поділився, як саме і чим лікував своїх трьох дочок при перших симптомах застуди та грипу. І робив це дуже успішно - жодного разу його діти не лежали в лікарні і не вживали антибіотики!
В Олександра Сергійовича за плечима - 50 років лікарського стажу. А ще більше має досвіду у царині народної медицини. Каже, про лікування травами він цікавився змалку: на них зналася мати, багато що почерпнув від бабусь. Вони, мовляв, про кожну травинку розповідали, а він запам'ятовував. Потім став читати спеціальні книги.
- Ми з дружиною виростили три дочки і з жодною не лежали у лікарні, - розповів Олександр Шевчук. - Вони не знали, що таке пігулка і укол. Щойно хтось із них простигав, починав кашляти - я відразу діставав баранячий або козячий жир. Намазував ним (попередньо розігрівши) спинку дитини, зверху прикладав папір, а тоді вже обмотував чимсь теплим. Таку ж процедуру повторював і зі стопами. Адже там є майже всі рецептори, пов'язані з внутрішніми органами. Недарма ж радять ходити босоніж по землі, щоб здоровішим бути. Ще рекомендую підігріти на пательні часник, щоб він став м'якенький, і розтерти ним стопи дитини. Тоді одягнути шкарпетки, напоїти чаєм з малиною та смородиною і вкласти спати. На ранок дитя буде здорове. А чаї на бузині допоможуть дитині, яка температурить та кашляє. Запарювати і давати пити тричі на день.
Поради Олександра Шевчука від застуди та кашлю:
Столову ложку соснових бруньок залити склянкою окропу, настояти, укутавши, 30-40 хв. Процідити. Приймати по 1-2 ковтки.
Сухий кашель вгамовує морквяний сік, ретельно змішаний у пропорції 1:1 із цукровим сиропом. Пити теплим по столовій ложці 5-6 разів на день (дітям давати по чайній ложці).
2 столові ложки вершкового масла, 2 жовтки свіжих яєць, чайну ложку пшеничного борошна, 2 чайні ложки меду добре перемішати і приймати по чайній ложці кілька разів на день. Суміш буде ефективнішою, якщо до неї додати чайну ложку порошку кореня солодцю.
Відвар з калини має загальнозміцнювальну дію і підтримує організм у боротьбі з інфекціями. Щоб завжди мати під рукою засіб від багатьох недуг, напередодні зими заготовляють калину з цукром: перетирають по 1 кг ягід і цукру, розкладають у банки, пастеризують при температурі 95 градусів 30-35 хвилин і закручують.
Фіалку запашну (2 г сировини залити 200 мл окропу) використовувати для полоскання горла. Приймати від кашлю сік цибулі з медом (1:1) 3-4 рази на день по чайній ложці. Зробити краплі від нежитю: дрібно нарізати або натерти на тертушці цибулю або часник, отриману кашку (половину чайної ложки) залити 1-2 ложками маслинової олії. Закрапувати по 1-2 краплі в кожну ніздрю. Краплі краще робити щодня свіжі.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися