Санітар організму — полин
Здоров’я

Санітар організму — полин

26 вересня 2014, 10:58
0
1
Сподобалось?
1

Застосовується полин в народній і науковій медицині в основному як гіркота, що сприяє травленню, збуджує апетит і відновлює сили ослаблених хворих. Також вважається, що полин гіркий наче підриває доброякісні пухлини. Полинна терапія позбавляє практично від усіх запальних захворювань: гінекологічних та урологічних (зокрема простатитів та уретритів), хвороб шкіри, шлунка, печінки, підшлункової залози, нирок.
На курс лікування дорослій людині достатньо 150 г сухого полину. Його слід змолоти на кавомолці і вживати у сухому вигляді, щоб він пройшов через весь шлунково-кишковий тракт. Він очищує організм від трихомонад, хламідій, кандид, лямблій, ехінококів. Лікування полином має дуже позитивний ефект. Схема прийому така: перші три дні порошок полину вживати по 1 ч. л. (без гірки) незалежно від прийому їжі кожні 2-2,5 години (зокрема і вночі). Полин ковтають і запивають водою. Наступні чотири дні порошок приймають 5-6 разів на день (нічний час уникнути). У ці дні в меню мають бути овочі, фрукти, горіхи, крупи та олія. Без дієти полинотерапія не впливатиме на організм повною мірою.
Можна готувати і настоянки з полину. Подрібнену сировину заливають 70% спиртом у співвідношенні 1:5, настоюють 10-14 днів і проціджують. Приймають по 15-20 крапель тричі на день за півгодини до їди. При недокрів'ї та астенічному стані (нервово-психічна слабкість) настоянку полину приймають невеликими дозами: 1 крапля настойки на наперсток води 1 раз на день вранці натщесерце. Курс лікування - три тижні, після двотижневої перерви курс повторюють.
Є й протипоказання. Наприклад, передозування полину викликає сильне збудження нервової системи (аж до судом і галюцинацій), що потім змінюється надмірним загальмуванням. Тривале вживання трави навіть у невеликих дозах може знизити гемоглобін, викликати нудоту і блювоту. Рослина протипоказана вагітним.

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися