Почалася процедура заборони КПУ
Політика

Почалася процедура заборони КПУ

19 травня 2014, 17:25
5
0
Сподобалось?
0

Міністерство юстиції після відповідного доручення в.о. президента Олександра Турчинова направило запити до Генеральної прокуратури та СБУ, в яких просить провести розслідування можливих кримінальних злочинів з боку керівництва КПУ.

Як передає кореспондент УНІАН http://www.unian.ua/politics/919391-minyust-napraviv-zapiti-do-genprokuraturi-ta-sbu-schodo-rozsliduvannya-diyalnosti-kpu.html, про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр юстиції Павло Петренко.

На уточнююче запитання журналістів, чи буде це позов щодо заборони діяльності КПУ, міністр відповів: «Згідно з законом про політичні партії, у Міністерства юстиції у разі, коли надходять матеріали від правоохоронних органів, є можливість звернутись з позовом про ліквідацію тієї чи іншої політичної партії чи громадського об'єднання, які порушують закон і які фактично займаються діяльністю, спрямованої на дії, які загрожують суверенітету та державному устрою».

Петренко також зазначив, що, крім того, в рамках перевірки фактів антиконституційної діяльної КПУ правоохоронні органи можуть порушити кримінальні провадження проти конкретних осіб, в тому числі й керівників політичних сил.

«Тому що саме у рамках кримінального провадження і отримується доказова база, і можна притягнути цих осіб до відповідальності, в тому числі до кримінальної, якщо у їхніх діях є злочини, наприклад, пов'язані з порушенням територіальної цілісності та суверенітету України, або ж якихось сепаратистських злочинів», - сказав Петренко.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Виталий
    Виталий

    По-моему, наших "и.о." уж очень сильно заносит.

    19 травня 2014, 17:36
    Відповісти
  • гость
    гость

    Давно пора, лет шестьдесят назад!

    19 травня 2014, 17:52
    Відповісти
  • Ира
    Ира

    НАРЕШТІ!

    19 травня 2014, 18:14
    Відповісти
  • петя
    петя

    КПУ подала в мин юсту на СБУ скаргу за порушеня законив.

    19 травня 2014, 20:31
    Відповісти
  • вадим
    вадим

    Повідомити про всіх хабарників можна тут habaram.net розповсюджуйте . Шановні громадяни України! Скажемо «Стоп Корупції та Несправедливості» Напишіть та надайте дані про чиновника-корупціонера чи будь - який інший факт порушення прав людини у Вашому рідному селі чи місті, об'єднуйтесь заради досягнення спільної мети-справедливої, прозорої, демократичної країни. Ти - громадянин України, Ти гідний чесного та демократичного суспільства, яке на даний час знаходиться в жахливому корумпованому стані, лише об'єднавшись суспільство зможе гідно протистояти корумпованим органам влади, які зі своєї сторони повинні сприяти розвитку суспільства, а чиновники - корупціонери діють виключно в своїх власних інтересах. Якщо, ТИ не байдужий до майбутнього своєї країни і бажаєш захищати свої інтереси та інтереси своїх близьких: Винеси на загальне обговорення корупційну діяльність свого населеного пункту! Ссылка www.habaram.net

    19 травня 2014, 20:54
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися