«Динамо» грюкнуло дверима у Лізі Чемпіонів, змусивши гравців «Бешікташа» плакати і ганятися за суддею
Спорт

«Динамо» грюкнуло дверима у Лізі Чемпіонів, змусивши гравців «Бешікташа» плакати і ганятися за суддею

7 грудня 2016, 02:17
0
0
Сподобалось?
0

У вівторок у Києві «Динамо» зіграло заключний матч Ліги Чемпіонів з «Бешікташем», який уже нічого не давав київському клубу. А ось для турків поєдинок носив історичне значення, адже вони вперше могли пробитися до плей-офф найпрестижнішого футбольного турніру Європи. На ці обставини, напевно, заважали й букмекери, одностайно перед матчем віддавши перевагу клубу зі Стамбулу й дуже помилилися.

«Динамо» – «Бешікташ» – 6:0

Голи: 1:0 – Беседін (9), 2:0 – Ярмоленко (30 – з пенальті), 3:0 – Буяльський (32), 4:0 – Гонсалес (45+2), 5:0 – Сидорчук (60), 6:0 – Мораєс (77).

«Динамо»: 72. Рудько, 5. Антунеш, 24. Віда, 26. Бурда, 34. Хачеріді, 16. Сидорчук (18. Корзун, 66), 17. Рибалка, 29. Буяльський, 10. Ярмоленко, 25. Гонсалес (15. Циганков, 69), 41. Беседін (11. Мораєс, 76).

«Бешікташ»: 1. Фабрі, 30. Марсело, 32. Бек, 6. Тошич, 3. Адріано Коррея, 7. Куарежма (21. Фрей, 70), 10. Шахан (77. Генюл, 46), 13. Хатчінсон А., 15. Озьякуп, 18. Арслан (23. Тосун, 46), 9. Абубакар.

Вилучення: Бек (29 – фол останньої надії), Абубакар (56 – друге попередження).

Те, що сталося у матчі, не могло наснитися у найгірших снах футболістам турецького клубу та її уболівальникам. Останні вже приїхали до Києва як господарі. У столиці встигли спалити український прапор, побитися з українськими фанами. Не заспокоїлися й на стадіоні, тож гру ледь не відмінили.

Проте псувати настрій войовничим гостям динамівці почали дуже швидко. Уже на 9-й хвилині Ярмоленко прорвав свій фланг і прострілив вздовж воріт на Беседіна, якого на самоті лишив персональний опікун. Тож молодий динамівець дещо чудернацьким ударом коліном відкрив рахунок у матчі. Після першого гола турки ще могли виправити ситуацію і навіть небезпечно атакували. Ключовий момент у матчі настав на 29-й хвилині. У штрафному майданчику гостей на швидкості у боротьбі за м’яч зіштовхнулися Гонсалес та німецький захисник «Бешікташа» Бек. Шотландський арбітр Крейг Томсон побачив у цьому чисто ігровому епізоді порушення правил гравцем турецького клубу й призначив 11-метровий та ще й показав Беку пряму червону картку. А Ярмоленко остаточно довершив покарання турецької команди успішним виконанням пенальті. Лідер динамівців доклався і до третього гола. Перед штрафним майданчиком він обікрав захисника «Бешікташа». Фабрі пішов виправляти ситуацію, а м’яч відскочив до Буяльського і той перекинув і воротаря турків і двох захисників. Уже у компенсований до першого тайму час гості отримали у свої ворота ще й четвертий гол від Гонсалеса. Врятувати свою команду Фабрі завадив дуже підступний рикошет від захисника. Тож голкіпер «Бешікташа» навіть не зміг стримати сліз.

На початку другої 45-хвилинки контрольний постріл у свою команду зробив захисник турків Абубакар. На рівному місці він здобув друге попередження і лишив своїх партнерів догравати матч у дев’ятьох. Про подальшу катастрофу «Бешікташа» на полі НСК «Олімпійський» розповідати просто немає сенсу. Адже кияни могли перемагати й з двозначним рахунком, але у другому таймі обмежилися всього лише двома голами Сидорчука і Мораєса. Цього цілком вистачило «Динамо» для здобуття рекордно великої перемоги у Лізі Чемпіонів з рахунком 6:0.

Такий результат дозволив динамівцям трохи підсолодити гірку єврокубкову пілюлю своїм уболівальникам і подарував надію на краще майбутнє «Динамо».

У паралельному матчі «Бенфіка» і «Наполі» з’ясовували, хто вийде з групи з першого місця. Італійці на виїзді перемогли з рахунком 2:1 і випередили португальців.

https://www.youtube.com/watch?v=59vTqXeT6pE


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися