«Металіст» розбив «Волинь», а трибуни зігрівав патріотизм
Спорт

«Металіст» розбив «Волинь», а трибуни зігрівав патріотизм

25 квітня 2014, 12:04
0
0
Сподобалось?
0

Напередодні матчу з «Металістом» старший тренер луцької «Волині» Володимир Дикий запевнив, що команда зробить усе можливе аби реабілітуватися за три попередні поразки.

 

«Волинь»-«Металіст» - 1:4

Голи: 0:1 - Гоменюк (22), 0:2 - Гоменюк (60), 0:3 - Вільягра (67), 0:4 - Хав'єр (80), 1:4 - Бікфалві.

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін - к, 16. Шіш, 23. Шершун, 6. Шиков,  88. Скоба, 15. Матей (79. Бабатунде, 70), 99. Лопес (11. Мемешев, 52),  10. Бікфалві, 20. Задерецький, 89. Козьбан (74. Кичак, 57).

«Металіст»: 29. Горяінов, 17. Пшеничних, 30. Гуйе, 23. Бланко, 20. Асеведо, 8. Едмар (32. Краснопьоров, 82), 77. Ксьонз, 15. Гомес, 11. Марлос (3. Вільягра, 35), 14. Гоменюк (21. Богданов, 76), 10. Хав'єр.

Вилучення: Неділько (55).

Володимир Дикий попросив уболівальників прийти на трибуни і підтримати колектив у важку хвилину. На заклик тренера волинські прихильники футболу відреагували. Трибуни стадіону «Авангард» під час поєдинку з «Металістом» зібрали поки що найчисленнішу цього року публіку.

Зі свого боку луцькі футболісти намагалися виконати обіцянку тренера. І у першому таймі це справді вдавалося. Старт матчу однозначно був за лучанами. Уже на перших хвилинах Задерецький перевірив реакцію ветерана воротарського цеху Горяінова. Гості почали відповідати небезпечними контратаками. Одна з них закінчилася голом Гоменюка. Пропущений м'яч не знітив футболістів «Волині». Господарі поля пішли вперед великими силами. Гарну нагоду забити змарнував Козьбан, а потім ще й забарився з передачею на Задерецького. У гостей тим часом відбулася вимушена заміна Марлоса на Вільягру. Останній активно включився в атакуючі дії своєї команди. Завершилася 45-хвилинка затяжною атакою «Волині». Підопічні Дикого докладали зусиль, аби вирівняти становище ще до перерви. Лучани вдало розіграли стандарт, після якого відбулася серія ударів: один відбив Горяінов, потім ворота власним тілом затулив хтось із захисників і, зрештою, Скоба з району 11-метрової позначки послав м'яч вище поперечини. Мінімальна перевага гостей збереглася і продовження обіцяло багато цікавого.

Та другий тайм для «Волині» розпочався одразу з кількох неприємних подій. Травму отримав найактивніший цього вечора «хрестоносець» бразилець Лопес. А на 55-й хвилині взагалі стався переломний момент. Віталій Неділько перервав небезпечну атаку, зігравши рукою за межами карного майданчика. Головний арбітр матчу хитрощі не помітив, а ось лайнцмен Наталія Рачинська виявилася пильнішою. Її підказка вартувала Недільку червонрї картки за фол останньої надії. На щастя, на той момент у «Волині» ще були заміни. На поле вийшов Кичак, а на лавку Володимир Дикий посадив єдиного нападника Козьбана. Не встиг ще свіжий голкіпер як слід розім'ятись, як його «розмочили» - це Гоменюк стрімко прорвався флангом і невідпорно пробив у дальній кут. Наступних хвилин двадцять гості перетворили на знущання над господарями поля. Десь Кичаку вдавалося врятувати свою команду, а десь він не рятував. Тож Вільягра і Хав'єр довели справу до розгрому. Лише тоді, стиснувши волю у кулак, лучани пішли забивати і таки награли на гол. Ерік Бікфалві увігнав «круглого» у сітку головою після подачі від кутового прапорця. На табло 1:4, і реабілітація перед уболівальниками відкладена до наступного матчу з «Чорноморцем». І знову тренерському штабу доведеться чаклувати над складом. У зустрічі з «Металістом» попередження отримали оборонці Сергій Сімінін та Гал Шіш, які перебували під загрозою дискваліфікації через перебір карток. І ще не відомо, наскільки серйозно травмувався Лопес.

Але на останок про приємне - атмосферу, яку створили на стадіоні уболівальники обох команд. Фани «Металіста» перед початком матчу що є духу на кілька десятків горлянок затягнули Гімн України, цей почин підтримали усі присутні, звівшись на ноги. Загалом уболівання проходило у дружній атмосфері, а волинські ультрас підготували перфоманс. На кілька секторів був розтягнутий банер з написом «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе». У другому таймі його підсвітили під час фаєршоу. Тепла атмосфера між уболівальниками не зникла навіть, коли стало зрозуміло, що «Волинь» програє. Ніхто не почувався на "Авангарді" чужим, бо Україна єдина для всіх.

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=loOIJv98Tls

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися