Кварцяний: «Досі ми за грою не поступилися нікому, але „Динамо“ інший рівень — от і побачимо, хто на що з наших футболістів здатний»
Спорт

Кварцяний: «Досі ми за грою не поступилися нікому, але „Динамо“ інший рівень — от і побачимо, хто на що з наших футболістів здатний»

14 вересня 2014, 21:41
0
0
Сподобалось?
0

Традиційно після перемоги "Волині" Віталій Кварцяний видав кілька скупих компліментів своїй команді і розмірковував про наступнйи матч чемпіонату проти київського "Динамо".

- Такскладалася турнірна таблиця, що хотілося зіграти на перемогу. Команда непогано попрацювала на зборах, і футболісти реалізували потенціал, який набули. Зробили це у другому таймі. У футболі як у музиці, потрібно упіймати ноту. От і ми, доки не зловили нотку впевненості, нічого не виходило. Загалом нам вдалося реалізувати, з того, що планували, відсотків 30-40. Дуже цікаво зіграв сьогодні Приндета, це - найкращий його матч. Я ним найбільше задоволений. Сильно зіграв і Жуніч, але Приндета наш вихованець, і тому за нього особливо приємно. Значить клуб працює у правильному напрямку. У нас є багато цікавих гравців. Але не всі сьогодні грали ефективно. у нас не виходили комбінації в атаці. Ми діяли за рахунок хорошої швидкісної гри. Але при завершенні атаки глобальні помилки робили Кобахідзе, Матей, Ерік. Бабатунде зіграв на своєму рівні, він нижче свого професійного статусу впасти не може. Взагалі класний футболіст нижче свого рівня ніколи не опуститься.

Вибачне нас за певний сумбур - нам ще є над чим працювати і дуже багато. Але нам цікаво працювати з цими футболістами, бо вони дещо таки вміють і багато чого хочуть. Якщо нарешті піде реалізація, то у нас буде проблема з тим. кого ставити на гру. Раніше нам було важко, бо не вистачало футболістів, а тепер нам потрібно буде вибирати.

"Металург" ми дуже боялися. вивчали. Команда непогана, багато хороших гравців, тренери кваліфіковані. У нас є виконавська майстерність, і коли ми почали рухатись швидше, почався більш цікавий футбол, який люблять вболівальники - з великою кількістю ударів, моментів, індивідуальною роботою з м'ячем. Хай це було не весь матч, але більшу частину ігровтого часу. Ми задоволені, що гра закінчилася з таким рахунком. Ми розраховували на перемогу, ми її і здобули.

Команда зараз знаходиться на п'ятому місці. Хотілося б, щоб на нас звернули більше уваги і мотивували нашу роботу. Не те, щоб ми побували у стані забезпеченої команди. а мотивованої. Бо ми ще нікому у цьому чемпіонаті не поступилися за грою, лише за результатом. Ми пристойно грали в Одесі, солідно вдома з "Дніпром". Єдиний матч вможна виділити, у плані дезорганізації гри, з "Карпатами". Але тоді ми не могли використати ряд гравців. Не дуже добре зіграв Артем Кичак.

Наступна гра у нас з київським "Динамо". Зараз ця команда помітно додала, грає у сильний футбол. "Динамо" сьогодні багато критикують, але я не знаю чому. Вони почали сильно грати у відборі. Поки що не все реалізовують, але не дай Боже потрапити у той момент, коли у них почне усе завершатися. У киян дуже великий потенціал, вони ідуть по наростаючій. Єврокубки ще допоможуть Реброву. Але хочеться, щоб якись прорив зробили і ми. Треба ще раз вивчити їхню гру. Але в Реброва зараз хороший вибір гравців. Він може поставити кого завгодно. Там вся команда атакує. Поки що, на фоні інших суперників переважно ми виглядали навіть краще. Та "Динамо" зовсім інший рівень. От якраз і побачимо, хто і що може з наших футболістів.

- Коли пенальті почнуть забивати? А то уже ціла серія невдалих 11-метрових.

- Якщо журналісти про це думають, якщо переживають, то уявіть наскільки боляче мені. Я їм кажу: «Давайте так: не забили - я вас похвалю, але зробіть розбіг перед ударом 10-15. А не відійшов на два-три кроки і все». От Ерік вчора на тренуванні 10 з 10 штрафних забив з 25 метрів. А сьогодні нічого у нього не йшло. Хоча зрозуміло, що гра і тренування - різні речі. Зовсім інший настрій у футболістів і переживання. Я був молодий і бачив як Сабо грав. Бив пенальті і штрафні. Робив розбіг 10-20 метрів і пробивав. М'яч так влітав в сітку, що воротар не встигав руки підняти.

- Вам коли легше прес-конференції давати: коли виграли чи коли програли?

- Після поразок я б взагалі не приходив, але за це серйозні штрафи.

- Чи не здається Вам, що команда жвавіше грає, коли матчі призначають на більш ранню годину?

- Для організму найкраще грати в 19.00. Але телебачення так розпорядилося. Я прошу тільки не грати в суботу. Але нам призначили 14.00. Ми готувалися до такої ранньої години, тренувалися вдень у спеку. У першому таймі були втомлені, але потім розбігалися.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися