Терористи хочуть вивезти з Донецька раритетний паровоз
Україна

Терористи хочуть вивезти з Донецька раритетний паровоз

21 жовтня 2014, 17:07
0
0
Сподобалось?
0

СБУ  має інформацію про злочинні наміри правопорушників з «ДНР» найближчим часом незаконно переправити до Російської Федерації раритетний паровоз «Ь-2062», який є історичною цінністю та належить до світової культурної спадщини.

Встановлено, що вчора цей  історичний експонат, який перебував у донецькому музеї «Історії та розвитку донецької залізниці», почали готувати до вивозу за кордон через пункт пропуску «Успенка».

«Раритетний паровоз «Ь-2062», так звана «Кукушка», єдиний у світі екземпляр маневреного безтендерного танка-паровоза «Ь-2062» та  є невід'ємною частиною української культурної та історичної спадщини. 

Служба безпеки України закликає світову спільноту, зокрема, представників ОБСЄ, які знаходяться в пункті пропуску «Успенка», завадити незаконному привласненню унікальної історичної цінності, що належить Україні. Хочу нагадати, що мародери несуть повну юридичну відповідальність з урахуванням норм міжнародного гуманітарного права та чинного кримінального законодавства України.

Рано чи пізно всі ці злочини стануть предметом розгляду українських та міжнародних судів», - зазначила речник СБУ Олена Гітлянська.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися