Волинська зима навіяла... кримські спомини
Україна

Волинська зима навіяла... кримські спомини

15 січня 2015, 10:26
0
1
Сподобалось?
1

В обласній бібліотеці для юнацтва нині експонується фотовиставка із символічною  назвою «Спогади про «КРЫМ». Кадри на світлинах під час мандрівок півостровом у попередні роки «підглянули» Богдан Коваль і авторка цих рядків. Відгукнувшись на її пропозицію, головний бібліотекар відділу культури та мистецтв Любов Фрадинська запросила у книгозбірню кримчан, які були змушені переїхати на Волинь, зокрема, із Джанкоя, Сімферополя, Керчі, не сприйнявши анексії рідного Криму Росією.

Вони не тільки подивилися фотографії зі знайомих місць, а й розповіли свої життєві історії. Зізналися, що у нас їм дуже подобається, бо додому, за теперішньої влади, не дуже хочуть повертатися.

На згадку юний кримський татарин Руслан Халітов, який зараз навчається у луцькій школі №5, написав таке побажання: «Бажаю вам щастя, здоров'я, волі та свободи. Щоб в Україні нашій не було війни. Щоб на Донбасі нарешті запанував мир та повернувся наш Крим.

Слава щирій, незалежній і вільній Україні. Крим наш, український!»

Пані Катерина з Керчі кульковою ручкою намалювала краєвид тамтешньої фортеці Єнікале, який поки не має змоги побачити наживо...

Та й  волиняни, які свого часу активно й безперешкодно мандрували півостровом у складі рідної України, зараз милуються його морськими й гірськими пейзажами, переважно, тільки на світлинах. Адже поки там господарюють окупанти, немає морального бажання їхати туди знову, зізнається ініціатор вищезгаданої фотовиставки та наша постійна авторка Світлана ЗОЗУЛЯ.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися