Україна

Хочуть до Київського патріархату

31 травня 2015, 16:03
7
0
Сподобалось?
0
Міжконфесійний конфлікт розгорівся у селі Рясники Гощанського району. Частина прихожан місцевого храму хоче перейти до Київського патріархату, інша – залишитися під Московським. Також селяни обурені церковними поборами. Нібито настоятель церкви самостійно встановив суми за свої послуги. Аби священик похоронив покійника, запевняють люди, йому треба  заплатити 800  гривень. До того ж, кажуть, безкоштовно молитися за здоров’я  бійців АТО батюшка також не хоче. Подейкують, настоятель планує приватизувати обитель. А ще, розповідають у селі, на службах священик та хористи прославляють Росію. З цього приводу минулої неділі у селі відбулися церковні збори. Під час сходу селяни затвердили утворення релігійної громади УПЦ КП і звернення до правоохоронців про заборону приватизації церковного майна та земельної ділянки. Сам же настоятель храму намагався зірвати збори, здійнявши галас. Чи перейде громада до Київського патріархату, селяни мають вирішити незадовго. За кілька днів запланований черговий схід. 
Натомість у селі Ставищани Білогірського району Хмельниччини православний храм Московського патріархату перейшов до Київського. За це на сільському сході у присутності священиків та представників обох конфесій проголосувала більшість місцевих прихожан. Саме ж голосування відбувалося незвичайно: парафіяни не піднімали руки, а ставали на бік священика тієї церкви, яку відтепер хочуть мати у своєму селі. 
Марія МАРТИНЮК, 
Ігор СЛАВИЧ
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Як хочуть .то хай ідуть.будують храм.чи куплять.та все інше.А це просто відбирають та переходять ..і гріха не бояться.

    31 травня 2015, 17:20
    Відповісти
  • львів
    львів

    брешеш.Чого вони мають будувати нові,як ці попередні просто вкрали у громад майно і привласнили собі.Ви що ,не знаєте які москалі?

    31 травня 2015, 19:13
    Відповісти
  • львів
    львів

    Так було вкрадено Київська,Почаївська Лаври та безліч інших храмів російським ворогом!

    31 травня 2015, 19:17
    Відповісти
  • надежда
    надежда

    Филарет под анафемой. О своем будущем не очень грамотные люди и не подозревают...

    31 травня 2015, 21:44
    Відповісти
    • вера
      вера

      Гундяевская анафема есть благодать для честного православного

      31 травня 2015, 22:11
      Відповісти
  • вася
    вася

    Московские храмы на Москве. Здесь храмы все киевские - ныне, присно и во веки веков.

    31 травня 2015, 22:05
    Відповісти
  • Катерина
    Катерина

    Побійтесь Бога шановні, а хоча, які там шановні - філаретівці. Будуйте храми де Вам завгодно, невже не зрозуміло, що все це проганда та намагання виїхати на війні, ні одна православна країна світу не визнає Київський Патріархат. Баттюшку з Рясників знаю вже дуже давно, і те, що він воїнів благословляв, які ішли в АТО, до речі повернулись живими, теж знаю! А ви шановні журналісти малиб хоч трішки совісті писати про батюшку всякі нісенітниці.

    1 червня 2015, 16:35
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися