Журавлина — при застуді і гіпертонії
Україна

Журавлина — при застуді і гіпертонії

12 листопада 2015, 21:34
0
0
Сподобалось?
0

Журавлина – не з тих ягід, що викликають смакову ейфорію (бо надто кисла), зате вона володіє унікальними цілющими якостями, адже насичена цінними для людського організму вітамінами та антиоксидантами.

Ця ягода допоможе при захворюваннях шлунково-кишкового тракту – у народній медицині її найчастіше застосовують при зниженій кислотності шлункового соку. Благотворно журавлина впливає і на серцево-судинну систему, особливо зміцнює стінки капілярів (завдяки високому вмісту флавоноїдів). Соки та морси з цієї ягоди рекомендовані при гіпертонічній хворобі, атеросклерозі та інших захворюваннях, пов'язаних з судинами. Вони мають і протизапальну дію, тож рекомендовані при хронічному циститі і пієлонефриті (свіжо приготолвені, не пастеризовані).

Журавлина сприяє засвоєнню вітаміну С в організмі, допомагає зняти набряклість, має радіозахисну дію. Але їсти її не можна при гастриті, сечокам'яній хворобі і підвищеній кислотності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися