Журавлина – не з тих ягід, що викликають смакову ейфорію (бо надто кисла), зате вона володіє унікальними цілющими якостями, адже насичена цінними для людського організму вітамінами та антиоксидантами.
Ця ягода допоможе при захворюваннях шлунково-кишкового тракту – у народній медицині її найчастіше застосовують при зниженій кислотності шлункового соку. Благотворно журавлина впливає і на серцево-судинну систему, особливо зміцнює стінки капілярів (завдяки високому вмісту флавоноїдів). Соки та морси з цієї ягоди рекомендовані при гіпертонічній хворобі, атеросклерозі та інших захворюваннях, пов'язаних з судинами. Вони мають і протизапальну дію, тож рекомендовані при хронічному циститі і пієлонефриті (свіжо приготолвені, не пастеризовані).
Журавлина сприяє засвоєнню вітаміну С в організмі, допомагає зняти набряклість, має радіозахисну дію. Але їсти її не можна при гастриті, сечокам'яній хворобі і підвищеній кислотності.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!