Михаїл — начальник воїнства небесного
Україна

Михаїл — начальник воїнства небесного

19 листопада 2015, 12:17
0
0
Сподобалось?
0
21 листопада церква вшановує головне свято на честь святих ангелів –  Собор Архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних. Зі Священного Писання і Святого Передання ми знаємо таких архангелів: Михаїл, Гавриїл, Рафаїл, Уриїл, Селафиїл, Єгудиїл та Варахиїл. Таке їх об’єднання на чолі з архістратигом Михаїлом одержало ймення собору ангельського, оскільки вони разом славлять Святу Трійцю.
Ім’я провідника війська Господнього в перекладі з єврейської означає «хто є як Бог». 
Він поставлений Богом над дев’ятьма чинами, тобто розрядами янголів, до яких входять: серафими, херувими, престоли, господства, сили, власті, начала, архангели й ангели. 
Небесні духи були створені Господом ще до творіння світу матеріального. Коли ж на небі стався бунт і ангел Денниця (Сатана) разом з частиною інших вирішив повстати проти Всевишнього, вірні Йому ангели на чолі з архістратигом Михаїлом скинули диявола в безодню. Відтоді війна між ангелами Царства Божого й ангелами темряви не припиняється, і поле цієї війни – рід людський.
Архістратига Михаїла здавна називають ангелом-охоронцем усіх християн, а українці вважають його покровителем столиці нашої держави. Недарма на сучасному гербі Києва, як і на стародавньому, зображений його образ з мечем.
З давнини вважають: з Михайла зима морози кує. Якщо цього дня випадає сніг, кажуть, що це Михайло приїхав на білому коні. «Як на Михайла вітер з полудня, то буде тепло і до півгрудня» – свідчить прикмета. А інша доводить: «Якщо Михайло з дощем не услужить – добру й суху весну ворожить».

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися