Вступна кампанія — 2016
Україна

Вступна кампанія — 2016

17 грудня 2015, 15:37
0
0
Сподобалось?
0
Міносвіти вже затвердило умови прийому до вищих навчальних закладів у 2016 році, тож випускникам не зайвим буде дізнатися, що їм приготували. Отож, наступного року вступна кампанія стартує 11 липня, документи приймаються до 27 липня. Ті абітурієнти, які вступатимуть на денну форму навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування) подаватимуть заяви лише в електронній формі. 
 
Також збережено принцип пріоритетності заяв, який уперше був випробуваний абітурієнтами 2015 року. Тобто кожній з поданих заяв (можна розіслати 15 заявок на п’ять спеціальностей у різні вузи) надаватимуть пріоритет – показник, виражений числами від 1 до 15, де 1 – це найбільша пріоритетність заяви, 15 – найнижча. 
Щодо пільговиків. Наступного року за результатами співбесіди зараховуватимуть до вищих навчальних закладів, крім громадян, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, також інвалідів війни (учасників АТО) й осіб, які одержали інвалідність унаслідок поранення, каліцтва, контузії, отриманих під час участі у масових акціях громадянського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014-го – Революції Гідності.
Вирішено питання щодо здобуття другої вищої освіти безплатно.  Ті, хто не закінчив навчання на бюджетній формі, мають право повторно безоплатно здобувати вищу освіту в державних вищих навчальних закладах за тим самим ступенем освіти – з умовою відшкодування витрат на їх підготовку. Постанова Кабінету Міністрів від 26 серпня 2015 року №658 передбачає відповідну формулу відшкодування. Раніше це в принципі було неможливо. Навіть якщо студент провчився один день у вузі на державній формі навчання, вступити в інший заклад він міг лише на платну форму. Також зможуть отримати другу вищу освіту безоплатно ті вступники, які через стан здоров’я втратили можливість виконувати службові чи посадові обов’язки за здобутою раніше кваліфікацією. Проте це необхідно підтвердити висновками МСЕК.
Нагадаємо, відразу після Нового року, з 5 по 30 січня 2016 року, триватиме реєстрація на пробне тестування, яке проводитиметься в квітні. Це для тих, хто хоче спробувати свої сили перед офіційним ЗНО. Реєстрація на пробне незалежне оцінювання здійснюється тільки в онлайн-режимі на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти (вибір регіонального центру залежить від місця проживання учасника). Пробне ЗНО – платне. Вартість щороку визначається Українським центром оцінювання якості освіти.
Мирослава КОСЬМІНА

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися