В Україні немає сироватки від дифтерії
Україна

В Україні немає сироватки від дифтерії

15 серпня 2016, 17:20
2
0
Сподобалось?
0

— Країна, що має найбільший літак у світі, не може знайти гроші на щеплення для дітей, — говорить педіатр 55-річний Євген Комаровський. — Ситуація з вакцинами — катастрофічна. Проблему ігнорують від Міністерства охорони здоров'я до президента. Про це пише gazeta.ua.

— До нас 10 років насувається епідемія кашлюку. Але це приховують. Ми не знаємо статистики смертності. У липні торік я повідомляв, що ближче до вересня закінчиться термін придатності протидифтерійної сироватки. І він закінчився. Спалахи захворюваності на цю недугу повторюються кожні 15–25 років. Я пам'ятаю загострення 1990-х. У нас від дифтерії вакцинували менш як 50 відсотків дітей. Під час епідемії дитячі домовини стоятимуть у кожному дворі.

Суспільство не уявляє, які проблеми в нас з вакцинацією.

Як змінити ситуацію?

— Потрібна ефективна державна політика, злагоджена робота медиків і відповідальне ставлення батьків. Не треба вмовляти матір робити дитині щеплення. Все одно не піде. Боїться можливих наслідків. Але ці ризики — мінімальні. Лекціями переконують максимум 15 відсотків батьків.

А що робити з рештою?

— Зобов'язати законом. Усі чиновники першого рангу повинні бути вакциновані від грипу. Я двічі бачив, як вакцинують американського президента Барака Обаму, німецького канцлера Ангелу Меркель. І жодного разу — щоб вакцинувався наш президент Петро Порошенко.

Необхідна кримінальна відповідальність?

— Так, за фальсифікацію даних про вакцинацію й інфекційну патологію. Це — злочин. Не секрет, що лікарі підроблять довідки.

В Україні щеплені 8–14 відсотків дітей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Tolikeha
    Tolikeha

    Novosti

    5 квітня 2021, 10:10
    Відповісти
  • Vikipmu
    Vikipmu

    Занимаюсь очищением уже более 10 лет. И вот недавно прочитал информацию что пчелопродукты очень нужны и отлично укрепляют иммунитет. Перечитав большое количество информации на сайте http://www.shop.pchelandiya.net/, я узнал много полезного для себя. А так же нашел большое количество народных рецептов на основе продуктов пчелы. Вот кстати несколько полезных статей: http://conference.mdpu.org.ua/memberlist.php?mode=viewprofile&u=882183 http://www.boletinsei.com/foro/viewtopic.php?f=2&t=66976 http://appreciative-community.com/appreciative-community/bbs/viewthread.php?tid=3474257&extra= http://discustorming.com/viewtopic.php?f=2&t=604440 https://wowx.org/member.php?53442-Vikibvp Думаю Вам будет полезно...

    19 вересня 2021, 22:24
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися