Як правильно зареєструвати автівку ввезену з-за кордону. РОЗ’ЯСНЕННЯ
Україна

Як правильно зареєструвати автівку ввезену з-за кордону. РОЗ’ЯСНЕННЯ

30 серпня 2016, 14:19
0
0
Сподобалось?
0

Очевидно, що у зв`язку зі змінами законодавства щодо зниження акцизних ставок на вживані іноземні авто зменшилася їхня кінцева вартість, в якій суттєвою складовою є акцизний податок. Однак, як при цьому зареєструвати придбаний транспортний засіб, щоб завершити процес отримання власного авто у такий спосіб? Роз`яснення з цього приводу журналісти "Вісник і К" отримали від заступника директора регіонального сервісного центру МВС у Волинській області Олександра Паламарчука.

 -  Олександре Олександровичу, якщо особа перетнула кордон автомобілем, придбаним за кордоном, здійснила необхідні процедури з митним оформленням транспортного засобу, що необхідно робити далі?

-  Наступний крок - державна реєстрація автомобіля, яка проводиться за умови надання сертифікату відповідності конструкції даної марки транспортних засобів обов'язковим вимогам стандартів України. Такі сертифікати на сьогодні видаються 6 організаціями : 3 у Києві, 2 у Львові та 1 в Запоріжжі. Після цього Ви можете звертатися до одного з територіальних сервісних центрів МВС для отримання свідоцтва про реєстрацію авто. Відразу зауважу, що при цьому діятиме заборона на відчуження транспортного засобу протягом 365 днів з дня його державної реєстрації.

Територіальний сервісний центр 0741

43020.м. Луцьк, вул. Підгаєцька, 3
тел.(0332) 25-50-68

Територіальний сервісний центр 0742

45000.м. Ковель, вул. Володимирська, 133 
тел.(03352)4-96-45 

Територіальний сервісний центр 0743

44500.м. Камінь – Каширський, вул. Першого Травня,42

тел.(03357)2-20-45 

Територіальний сервісний центр 0744

45700.м. Горохів, вул. І. Сливки, 30 
тел.(03379)2-15-97 

Чи необхідно звертатися до сервісного центру за місцем проживання? -  Ні, послуги з реєстрації транспортних засобів надаються за місцем звернення власника, але при цьому в реєстраційних документах зазначається місце реєстрації (проживання) фізичної  особи  (для  внутрішньо переміщених осіб - місце   проживання   на   підставі відповідних документів) або місцезнаходження та стоянки юридичної особи, за якою реєструється транспортний  засіб.

Які документи необхідні безпосередньо при реєстрації? -  Це традиційно для всіх реєстраційних операцій – паспорт, ідентифікаційний код, довіреність (при наявності), а також митна декларація, сертифікат відповідності конструкції ТЗ, посвідчення, видане митним органом на право власності.

Чи є певні додаткові платежі при цьому? -  Так, це збір на державне пенсійне страхування за першу державну реєстрацію транспортного засобу. Ставки збору встановлено від 3 до 5 відсотків від вартості легкового автомобіля (дорожчі авто передбачають вищі відсотки сплати цього збору). Також обов`язкова плата за послуги з реєстрації авто іноземного виробництва – це фіксована сума : 490,09 грн. (що включає також вартість номерних знаків та бланку свідоцтва про реєстрацію).

Чи траплялися вже певні підводні камені у реєстрації таких авто, коли реєстрація ставала неможливою навіть з автомобілем «на руках»? -   Звичайно, такі ситуації були і, ймовірно, з`являтимуться надалі. Варто пам`ятати, що забороненою є реєстрація авто з правим розташуванням керма, не реєструються авто, що розшукуються правоохоронними органами інших держав. Державна реєстрація без ідентифікаційного номера або із знищеними, пошкодженими чи підробленими ідентифікаційними номерами кузова, шасі, рами теж не допускається. Якщо такий ідентифікаційний номер все ж пошкоджений, державна реєстрація проводиться тільки після експертного підтвердження справжності цього номера.  

Розмову вела Катерина ЛОЗИЦЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися