Пересохло відоме джерело святої Анни
Україна

Пересохло відоме джерело святої Анни

5 вересня 2016, 10:39
0
0
Сподобалось?
0

В Дубенському районі Рівненської області трапилася надзвичайна подія на місці відомої святині – джерела святої Анни, куди з’їжджалися з усієї України, молячись про продовження роду. Вода з джерела зникла, тепер її завозять із сусіднього населеного пункту.

Про пересихання джерела в соцмережі розповів депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця (Почаїв знаходиться поряд із джерелом).

 «Це показовий приклад, що буває після того, коли на святому місці роблять бізнес! Джерело св. Анни. Після початку будівництва нового храму, вочевидь, пошкодили джерельну артерію, вода почала поступово зменшуватися», - повідомив Паляниця.

Він посилається на свідчення місцевих жителів, які розповіли, що спершу воду для джерела завозили пожежними авто із сусіднього Кременця. Проте це ситуацію не врятувало: рівень води продовжував катастрофічно падати.  

«Пробували бурлити скважини - результату також не дало. Висновок - святиня для молитви, а не для бізнесу!» - каже Паляниця.

Депутат опублікував фото опустілого басейну, який наповнювався водою з джерела і куди занурювалися паломники. Проте інші користувачі соцмереж слушно зауважили, що фото зроблене в зимовий період. І все ж очевидці підтверджують, що джерело пересихає.

«Була на джерелі в липні, то трохи води було, правда не така зимна, як раніше. З автором згідна - святе місце має умиротворяти, а не сліпити розкішшю», - прокоментувала Олена Недем`янова. 

Нагадаємо, в річку Коник, що протікає в столичному Голосієві, знову скинули хімікати. У зв'язку з цим заплановано чергові перевірки підприємств, що знаходяться у регіоні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися