Шкільні автобуси надсилатимуть SMS
Україна

Шкільні автобуси надсилатимуть SMS

4 грудня 2016, 15:09
0
0
Сподобалось?
0

В Арабських Еміратах з'являться "розумні" шкільні автобуси. Їхні салони оснастять електронною і навігаційною системами спостереження. 50 таких автобусів їздитимуть у Дубаї.

В автобусах буде 14 камер безпеки і кнопки паніки. Камери контролюватимуть пересування школярів в автобусі, а також їхню посадку і висадку. Система GPS-навігації дозволить батькам відстежувати місцеперебування транспорту. За допомогою мобільного додатку на смартфони батьків надходитимуть повідомлення про те, чи дісталася їхня дитина до школи або виїхала з неї додому, передає Emirates 24/7.

Транспорт буде екологічно чистий. Замість двигуна внутрішнього згоряння встановлять електродвигун та акумулятори. До цієї нової системи підключили 35 шкіл.

До 2024 року "розумних" автобусів у Дубаї стане 650.

Цієї осені Кременчуцький автомобільний завод презентував перший вітчизняний "розумний" автомобіль КрАЗ. Він обладнаний автопілотом і готовий поповнити лави української військової техніки. Безпілотник створено на базі армійського броньованого автомобіля "КрАЗ-Спартан". Керують машиною за допомогою планшета, "розумної рукавички" або операторської станції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися