Лучани більше платитимуть за вивезення та захоронення сміття
Україна

Лучани більше платитимуть за вивезення та захоронення сміття

1 лютого 2017, 14:37
0
0
Сподобалось?
0

З 1 березня здорожчає вартість захоронення твердих побутових відходів. Під час засідання виконавчого комітету розглянуто питання “Про тарифи на послуги, що надаються Луцьким спеціальним комунальним автотранспортним підприємством “Луцькспецкомунтранс”. Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович, доповідаючи з цього питання, зазначив, що діючі тарифи на послуги зі збору, вивезення, перевантаження, транспортування власним транспортом та захоронення побутових відходів встановлені рішенням виконавчого комітету міської ради від 22.04.2015 №205-1. За його словами, зазначеним рішенням виконавчого комітету встановлені нові тарифи на послугу із збору та вивезення побутових відходів (твердих та великогабаритних). Проте, вартість захоронення побутових відходів не переглядалась та залишено в розмірі 5,35 грн. за 1 м3, яка була встановлена рішенням виконавчого комітету міської ради від 15.10.2014 року №605-1 “Про скориговані тарифи на послуги, що надаються Луцьким спеціальним комунальним підприємством “Луцькспецкомунтранс”.

За його словами, перегляд діючого тарифу здійснюється у зв’язку з тим, що він не покриває витрати на їх надання. Так, рівень відшкодування діючим тарифом фактичної собівартості надання послуги із захоронення побутових відходів за 9 місяців 2016 року становить 87 %.

Зокрема, витрати на оплату праці виробничого персоналу у діючому тарифі розраховані із розміру мінімальної заробітної плати 985 грн, у розрахунку нового тарифу запланована заробітна плата, із розміру мінімальної заробітної плати 1600 грн, діючої з 1 грудня 2016 року, а також враховано вимоги щодо розміру мінімальної оплати праці працівників підприємства за повну виконану місячну (годинну) норму праці в розмірі 3200 грн. Водночас, враховано зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, згідно змін у Податковому кодексі, до 22 відсотків. Зазнали значного росту витрати на паливно-мастильні матеріали та на технічне обслуговування та ремонт автомобілів.

Рівень рентабельності в цілому із зазначеного виду діяльності не перевищує 12 відсотків, а для категорій споживачів - бюджетних установ та інших споживачів – не перевищує 15 та 50 відсотків відповідно, як визначено Порядком формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів.

При формуванні тарифу на послугу із захоронення для населення враховано плановий прибуток у розмірі 5 %, для бюджетних установ – 8 %, для інших споживачів – 32,62%.

Рівень рентабельності сформований з урахуванням необхідності сплати податку на прибуток підприємств та спрямування частини отриманого прибутку на технічне переоснащення підприємства.

У 2015 році на полігоні захоронення твердих побутових відходів відповідно до п.2.3 Правил експлуатації об’єктів поводження з побутовими відходами, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 04.05.2012 №196, встановлені автомобільні ваги. Із 01.10.2015 року облік захоронення ТПВ ведеться в об’ємних (м) та вагових (тонна) одиницях. Відповідно, проектом рішення передбачено тариф на послугу з захоронення побутових відходів, у м3 та тоннах - для населення та в тоннах для інших споживачів, які вивозять відходи власним транспортом.

Члени виконкому підтримали проект рішення і новий тариф вступає у дію з 1 березня 2017 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися