Папуги-наркомани спустошують поля маку
Україна

Папуги-наркомани спустошують поля маку

29 березня 2017, 08:21
0
1
Сподобалось?
1

В Індії фермери одразу кількох штатів скаржаться на папуг, які регулярно прилітають на опійні макові поля та знищують близько 10% урожаю. Вперше незвичну поведінку птахів було помічено 2015 року в районі міста Читторгарх у штаті Раджастан. Але 2017 року те саме почало відбуватися в сусідньому штаті Мадх'я-Прадеш. За словами місцевих фермерів, кількість птахів, що прилітають на поля опійного маку, зростає з кожним роком.

Папуги-наркомани вичікують, доки працівники надріжуть коробочки маку, щоб допомогти їм дозріти. Птахи підлітають до полів, кидаються вниз і відкушують стебло під коробочкою, а потім тікають зі своєю здобиччю. Наївшись, папуги засинають на кілька годин. Деякі з них одурманені на стільки, що падають з дерев і стають здобиччю для хижаків.

«Зазвичай папуги галасують, коли збираються у зграю. Однак ці птахи стали настільки розумними, що не видають жодного звуку, коли прилітають на наші поля», – розповів фермер Ратход.

Щоб відлякати залежних папуг від своїх полів, фермери підривають петарди, б'ють у барабани і кидають каміння. Однак усі ці засоби малоефективні в боротьбі з ними.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися