Україна

Судитимуть працівника української авіакомпанії, який передавав «ДНР» дані про українську військову техніку

6 квітня 2017, 17:23
0
0
Сподобалось?
0

У Дніпрі судитимуть бортпровідника авіаційної компанії України, який передавав терористичному угрупуванню «ДНР» дані про розташування авіаційної військової техніки підрозділів антитерористичної операції, повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури. За інформацією, прокуратура Дніпропетровської області направила до суду відповідний обвинувальний акт щодо сприяння діяльності «ДНР» (ч. 1 ст. 258−3 КК України).

Як зазначили у повідомленні, у липні 2014 року обвинувачений, працюючи бортпровідником авіаційної компанії, збирав інформацію про дислокацію, чисельність, оснащення та рух авіаційної техніки підрозділів Збройних Сил України на території міжнародного аеропорту у Дніпрі. «У подальшому зловмисник за допомогою мобільного телефону передавав дані представнику «ДНР» для використання у підготовці та проведенні терористичних актів на території України», — йдеться у повідомленні.

 

За даними Генпрокуратури, щодо обвинуваченого проводилося спеціальне досудове розслідування, оскільки він перебуває за межами підконтрольній Україні території.

Як поінформували у прес-службі, судовий розгляд кримінального провадження триває. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Джерело: Український тиждень


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися