Україна

А ви сплатили за «зайві» метри?

7 липня 2017, 14:26
0
0
Сподобалось?
0

До 28 серпня слід сплатити податок на «зайві» метри за 2016 рік. Термін сплати податку визначено законом протягом 60 днів із моменту отримання повідомлення від ДФС, яке платники податків мають знайти в своїй поштовій скриньці разом з іншими квитанціями на оплату. Про це розповів експерт у сфері нерухомості Олег Приходько, оцінюючи початок періоду сплати податку на нерухомість для фізичних осіб-власників будинків і квартир з 1 липня цього року.

Хто і скільки заплатить за нерухомість?

«Податок на нерухомість є обов'язковим для тих фізичних осіб, у володінні яких, по-перше, квартира понад 60 квадратів, по-друге, житловий будинок понад 120 квадратів, по-третє, різні типи об'єктів житлової нерухомості та їхні частини в разі одночасної власності понад 180 квадратів», — констатував Приходько.

Експерт уточнив, що податок нараховується на «зайві» квадратні метри. Якщо квартира має площу 65 кв. м, то податок нараховується на 5 кв. м.

«Цього року фізичні особи мають платити податок за 2016 рік. Ставка податку обчислюється як відсоток від мінімальної зарплати. Місцева влада сама визначає цей відсоток, але не більш ніж 3%», — уточнив фахівець.  За його словами, мінімум для розрахунків — 1378 гривень, а сума податку за квадратний метр — 41,43 гривні.

«Наступного року платити потрібно буде за 2017 рік виходячи з розміру мінімальної зарплати в 3200 гривень, але при цьому, відповідно до пунктів 266.5.1 і 266.5 статті 266 Податкового кодексу України, ставка податку визначена на рівні не більш ніж 1,5% мінімальної зарплати», — розповів Приходько.

«Як особлива опція в податку на нерухомість є так званий податок на розкіш. Його фіксована ставка — 25 тисяч гривень. Цей податок встановлений для власників квартир, площею понад 300 квадратних метрів, або будинку, площею понад 500 квадратних метрів», — додав експерт.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися