Яким бачить розвиток Острожецької громади її голова
Україна

Яким бачить розвиток Острожецької громади її голова

30 березня 2018, 17:12
0
0
Сподобалось?
0

До Острожецької об’єднаної територіальної громади входять чотирнадцять сіл. На виборах більшість її мешканців віддали свої голоси за Тараса Гордійчука. Молодий очільник одразу почав впроваджувати реформи. Як до них ставляться люди?

Найперше зазначимо, що у підпорядкуванні Острожецької ОТГ є п’ять округів: Малинський, Новосілківський, Певжівський, П’яннєвський, Уїздецький. Там правою рукою Тараса Миколайовича є колишні сільські голови. Нині їх називають старостами. Вони разом з депутатами ініціюють звернення, акцентують увагу на проблемах, які потрібно вирішити у їхніх населених пунктах. Прийшовши на посаду, Гордійчук найперше мусив розібратися з боргами попередника. Завдяки спільній злагодженій роботі з оновленим колективом сільської ради це йому вдалося зробити на відмінно. Більше того, майже за рік бюджет Острожецької громади виріс і має прибутки у понад два мільйони гривень. На ж що будуть використані ці кошти?

– 700 тисяч гривень закладено під виконання різних програм, – розповідає Тарас Миколайович. – Це оздоровлення дітей, допомога неблагополучним сім’ям, важкохворим, учасникам АТО, їхнім рідним, іншим категоріям, які цього потребують. Ми взяли на своє утримання навчальні та медичні заклади. Плануємо провести ремонт котельні і теплотраси у нашій лікарні. Передбачено кошти на ямковий ремонт доріг. У комунальне господарство придбали спеціалізовану техніку, хочемо запровадити централізований вивіз сміття, зробити 15 майданчиків, де його збиратимуть. Наближається 75-річчя Малинської трагедії. До нас має приїхати поважна чеська делегація, тож потрібно належно облаштувати чеські поховання. У жахливому стані школа у Борбині. Це село багатодітне, і ми плануємо збудувати там новий навчальний комплекс із садочком. Виділили кошти на проектно-кошторисну документацію. У цьому році плануємо там закласти фундамент під будівництво. Передбачили кошти для дитсадка у Залав’ї. Сподіваємося, що восени він запрацює. Хочемо облаштувати центр надання адміністративних послуг у нашому приміщенні, щоб люди не їздили з документами в район у різні інстанції, а все вирішували на місці. Кошти передбачені на організацію спортивних змагань та дозвілля. А ще хочемо зробити гарну алейку та майданчик, де б могли відпочивати мами з дітками. Плануємо й далі освітлювати населені пункти. Багато часу забирає підготовка документації, тому не все можна зробити швидко, як того хочеться. Варто зауважити, що у роботі використовуємо не лише власні кошти, а й беремо участь у різних проектах та конкурсах, які дозволяють залучити додаткове фінансування. Нас підтримують депутати. Хотілося, щоб і місцеві жителі не сприймали новацій у штики, а розуміли, що все робиться для їхнього блага.

Молодий керівник розповідає, що за рік зроблено чимало, а в планах – ще більше. Що ж про його керівництво думають люди? На центральній вулиці села ми поспілкувалися з випадковими перехожими. Дядько Петро називати прізвище категорично відмовився, зате щедро критикував владу: «Світло провели лише центральною вулицею. А на інших хіба люди не живуть? Вишку якогось мобільного оператора встановили. Вона дає випромінювання, і все на нашому здоров’ї позначиться! Якесь чудо придумали – сонячні батареї на садіку поставили. О, добре, правда, що вікна у школі замінили на пластикові. Внук каже, набагато тепліше стало». Інша співрозмовниця – пенсіонерка Софія Максимівна, яка колись працювала у медичній сфері, навпаки, усе схвалює:

– Ті хлопці, що прийшли, молодці. За рік багато не зробиш, але вони показали, що серйозно налаштовані. Коли позамітало – дороги чистили, вулицю освітили. Хоч на моїй ще нема ліхтарів, але, сподіваюся, будуть. Встановили сонячні батареї на садочку. Це ж яка економія електроенергії! Уся Європа такими технологіями користується. Звичайно, усім не вгодиш. Є люди, які лише шукають, за що вщипнути. Але потрібно не ставити палки в колеса, а допомагати, от тоді й заживемо краще.

Руслана ТАТАРИН, Рівненська область

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися