У Луцьку змагалися дітки з ДЦП
Україна

У Луцьку змагалися дітки з ДЦП

28 липня 2019, 23:07
0
0
Сподобалось?
0

28 липня у Луцьку громадська організація Ресурсний центр «Кольорова капустинка» відзначила річницю з дня свого створення. Вже протягом року організація об’єднує навколо себе батьків, діти яких мають дитячий церебральний параліч (ДЦП).

 З цієї нагоди дітям дарували подарунки та частували смаколиками. Також для них організували розважальну програму та «Марафон на колесах», - пише Район.Луцьк

Голова «Кольорової капустинки» Іванна Соха розповіла, як їй вдалось створити таку громадську організацію.

«Громадську організацію ресурсний центр «Кольорова капустинка» створили минулого року. Ідею я виношувала більше року. Адже у мене є син, якому в рік поставили діагноз — ДЦП. Коли я з цією ситуацією зжилась, то почала думати, чому в Луцьку немає ніяких організацій, котрі б займались такою категорією дітей. Є для старших, а для діток з ДЦП немає нікого. Я спочатку довго думала, а потім сама зареєструвала таку ГО», — розповіла жінка.

Також додала, що на першу зустріч «Кольорової капустинки» прийшли близько 10 батьків.

«Про першу зустріч я написала у Facebook. Думала, що ніхто не приде. А прийшли біля 10 бітьків, діти котрих також мають ДЦП. Зараз в нас вже 25 людей. Я б дуже хотіла, щоб взагалі не було необхідності створювати такі громадські організації. Адже причина, чому їх створюють — не дуже приємна. Але такі дітки народжуються і їм необхідна соціалізація. Бо вони мають спілкуватись з іншими. Як здоровим діткам, так і нашим необхідно спілкування. Одним є до чого тягнутись, а здорових діток вчить спілкуванню та доброти», — зазначила Іванна Соха.

Іванна СохаІванна Соха

З нагоди річниці діяльності організації влаштували «Марафон на колесах» – символічні перегони на візочках без визначення переможців. Адже головне – це участь. Батьки допомагали своїм дітям та штовхали візочки.

Також відбулись заїзди на велосипедах, де діти самотужки крутили педалі. І наприкінці змагань відбувся заїзд для всіх охочих.


Сподобалось


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися