Коли Україна перейде на літній час
Україна

Коли Україна перейде на літній час

21 березня 2021, 13:24
1
0
Сподобалось?
0

Традиційно Україна переходить на одну годину вперед у кінці березня. Цього року ця дата припадає на 28-ме березня. Перевести стрілки на одну годину вперед потрібно в ніч з 27-го на 28-ме березня о 03:00. На щастя, наші гаджети роблять це автоматично.

Як повідомляє Радіо максимум, є ймовірність, що Україна скасує ці переходи раз і назавжди. Такий законопроєкт розглянула Верховна Рада України 3 березня під час засідання. У першому читання підтримали цей документ 277 народних депутатів із 226 необхідних.

Якщо закон ухвалять, то в Україні більше не буде переходу на літній час, а залишиться нинішній зимовий час, або UTC+2 за міжнародною шкалою. Вважається, що саме час, який є зараз, є природним і стандартним для нашої території.

Такий законопроєкт був створений, опираючись на медичні дослідження про те, що переведення годинників двічі на рік погано впливає на здоров’я.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Ігор
    Ігор

    Ми не повинні зважати ні на Росію, ні на Європу. В селі треба переводити годинник в червні аж на три години на літній час. Звикнути зо зимового часу влітку буде практично неможливо, окрім молодого покоління, яке тільки починає працювати. Тому варто залишити літній час, або перевести робочий час, навчання, сітку мовлення теле- і радіоканалів на одну годину. Тоді через деякий час люди звикнуть. Вся проблема в тому, що ми, чомусь, звикли надто пізно виходити на роботу. В селі встаєш разом з Сонцем. Можна вставати раніш і взимку. А щоб легше вставати - нехай хтось виготовить автоматичні вмикачі світлодіодного світла і ви завжди вставатимете вчасно, навіть без будильника. Якщо будильник вас будить - ви точно захворієте. Маєте звикнути вставати за пʼять хвилин до будильника і тоді буде у вас все чудово. Я це можу, навіть о першій ночі.

    21 березня 2021, 16:07
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися