«Цинічно тероризувати ветеранів» — такий план поставили екстремістам російські телеканали?
Україна

«Цинічно тероризувати ветеранів» — такий план поставили екстремістам російські телеканали?

27 квітня 2014, 01:28
0
0
Сподобалось?
0

В Одесі затримали групу екстремістів. Група спеціально підготовлених молодиків готувала цинічні провокації на замовлення російських каналів, заявили в СБУ.

Так служба безпеки України викрила та припинила злочинну діяльність екстремістсько-терористичної групи під назвою «Бригада оперативного реагування» (БОР), що з квітня діяла в Одеській області. Її лідер розробив та розмістив у мережі Інтернет посібник «План перехвата власти» з конкретними рекомендаціями збройного спротиву владі. Українські спецслужби з'ясували, що ці екстремісти фактично діяли на замовлення одного з російських телеканалів, отримуючи матеріальну винагороду за кожну потрібну телевізійникам акцію.

Зловмисники не просто розповсюджували агітаційні матеріали, спрямовані на захоплення державної влади, а й залякували громадян, які підтримували діяльність «Євромайдану». Вони підпалювали офісні приміщення, приватні будинки, квартири, автівки, магазини... А на 9 травня збиралися під виглядом українських сил, за їхніми же словами, «цинічно тероризувати ветеранів».

П'ятьох учасників БОРу співробітники СБУ затримали під час спроби підпалу офісу одного з відділень ПАТ «ПриватБанк». У затриманих вилучено вогнепальну зброю з набоями, «коктейлі Молотова», а також засоби відеозйомки.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися