СБУ доводить, що вертольоти так збивати можуть тільки професіонали
Україна

СБУ доводить, що вертольоти так збивати можуть тільки професіонали

2 травня 2014, 09:51
0
0
Сподобалось?
0

Прес-служба Антитерористичного центру подала першу офіційну інформацію щодо операції у Слов'янську. За даними СБУ, силами АТО взято під контроль дев'ять блокпостів на околицях міста Слов'янськ. Поранений боєць внутрішніх військ. На даний час місто Слов'янськ заблоковане силами АТО.

В районі комбікормового заводу м. Слов'янськ здійснено вимушену посадку вертольоту ЗС України Мі24, який ішов парою. Інший вертоліт збито. Один пілот загинув, один захоплений у полон. Бойовиками також було обстріляно вертоліт МНС, який прибув на місце з бригадою медиків для надання допомоги та евакуації. Поранений один з медиків.

Службою безпеки встановлено, що за вказівкою лідера озброєних сепаратистів вживаються заходи щодо збору цивільного населення для використання в якості «живого щита» як у межах міста, так і на блокпостах.

Військовий гелікоптер ЗС України в ході проведення антитерористичної операції під Слов'янськом був збитий декількома пусками ПЗРК (переносний зенітно-ракетний комплекс). Зазначене свідчить, що на території проведення АТО діють підготовлені, висококваліфіковані іноземні військові фахівці, а не місцеві мирні громадяни, які за свідченням російського керівництва мають зброю, придбану в мисливських магазинах.

Крім того, ураження гелікоптера, який знаходився на аеродромі у м. Краматорську, має ідентичні ознаки, оскільки його знищення за оцінками фахівців було здійснено з відстані понад 1,5 км ракетою з противотанкового ракетного комплексу.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися