Крим Росія почала визволяти з Януковичем ще в... день розстрілу «Небесної сотні». Про це свідчать медалі РФ
Україна

Крим Росія почала визволяти з Януковичем ще в... день розстрілу «Небесної сотні». Про це свідчать медалі РФ

22 травня 2014, 13:36
0
0
Сподобалось?
0

 

«Компроматна медаль агресора» - під такою назвою вийшов матеріал у газеті «Високий Замок». Автор переконує: Росія почала «визволяти» Крим ще при президентові Януковичу, в один день із розстрілом Небесної сотні, а не 27 лютого, коли сепаратистське керівництво кримського парламенту оголосило незаконний референдум про вихід з-під юрисдикції України.

Медалі «За повернення Криму» одними з перших отримали колишні кримські «беркутівці». Ті самі, що розстрілювали мирний Майдан...

Дата «20.02.2014» на російській медалі спростовує твердження Кремля про те, що сепаратизм в Україні, зокрема у Криму, був породжений «переворотом київської хунти» (під цим, очевидно, мається на увазі усунення Януковича від влади, за яке український парламент 328 голосами проголосував 22 лютого). Вона доводить, що свої окупаційні дії Москва розпочала ще за попередньої легітимної влади, за правління свого сателіта Януковича.

Закарбована дата російського «геройства» може вказувати і на те, що саме озброєні посланці з Росії 20 лютого сіяли смерть на київському Майдані, провокуючи всі подальші події. Експерти кажуть, що ця дата певною мірою пояснює й те, чому Янукович, прихопивши коханку, капітали, мистецькі раритети, спішно дременув з України саме через Крим. Ця медаль є додатковим аргументом нинішньої української влади про те, що війну проти України Кремль розпочав ще з Майдану.

Юристи кажуть, що цей речовий доказ може згодом фігурувати на судовому процесі у Гаазі, де розслідуватимуть злочини на Майдані.

Джерело: Високий Замок

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися