Техогляд сільськогосподарської техніки нарешті скасовано!
Україна

Техогляд сільськогосподарської техніки нарешті скасовано!

14 червня 2014, 15:33
0
4
Сподобалось?
4

3 червня 2014 року Верховна Рада 247 голосами прийняла закон  №2909а про скасування технічного огляду сільськогосподарської техніки. Корупційна схема, яка щороку відбирала у селян майже 150 млн грн на користь приватних компаній, від сьогодні офіційно знищена.
Майже рік авторський колектив цього законопроекту (а це Степан Івахів, Ігор Єремеєв, Сергій Мартиняк та Сергій Лабазюк) боровся за прийняття цього закону.  «Коли ми вперше почули від селян, що вони й досі проходять техогляд (тоді як на автомобілі, наприклад, він був давно скасований), то були переконані, що це просто непорозуміння, яке можна легко виправити», - коментує обставини виникнення цього законопроекту народний депутат Степан Івахів. - Проте виявилося, що техогляд сільгосптехніки - це велика корупційна схема, яка щороку приносила чистий прибуток в кишеню власників  чотирьох приватних фірм у розмірі 150 млн грн».
Під час обговорення законопроекту у сесійній залі народний депутат Ігор Єремеєв повідомив депутатів, що на захист цієї корупційної схеми за часів минулої влади встала Генеральна прокуратура України. Законопроект намагалися поховати й постійно натякали, що нардепам краще про цю ідею забути.
Проте співавтори законопроекту не зупинилися, провели цей законопроект по всіх комітетах, а 3 червня винесли на розгляд депутатів у сесійну залу. Доповідач від співавторів законопроекту народний депутат Сергій Лабазюк наголосив, що селяни всієї України давно чекають на скасування техогляду, і тому у депутатів є нагода ухвалити дійсно важливий для села закон.
Після нетривалого обговорення всі фракції, окрім  регіоналів, підтримали законопроект №2909а. Народні депутати з фракції «Суверенна європейська Україна» переконані, що прийняття Верховною Радою законопроекту №2909а про скасування технічного огляду сільськогосподарської техніки - це черговий крок до подолання корупції в Україні. Саме побороти корупцію в Україні вимагає від влади Майдан. Цього ж від нашої держави чекає й світова спільнота.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися