«Айдар» звинувачують у самовільній атаці на Луганськ і хочуть розформувати
Україна

«Айдар» звинувачують у самовільній атаці на Луганськ і хочуть розформувати

23 червня 2014, 19:22
0
1
Сподобалось?
1

Бій під Луганськом, в якому загинуло 15 українських військовослужбовців, чимало отримали поранення і понад десяток потрапили у полон, став наслідком спроби самовільної атаки батальйону територіальної оборони «Айдар». Так вважають у Міноборони. За порушення військової субординації добровольчий підрозділ, в якому б'ються 50 волинян, хочуть розформувати.

Про це на брифінгу сказав комбат «Айдару» Сергій Мельничук, передає УНН.

«На наші позиції була атака. Ми контратакували і в результаті бою захопили багато озброєння російського виробництва, що була у терористів. Завдяки бою за підтримки української армії, лінія «фронту» відсунулась ще на 16 кілометрів на користь сил АТО. Мені здається, що і Президента і РНБО неправильно поінформували про події 19 червня», - зазначив Мельничук.

За його словами наразі надійшов наказ залишити позиції і вивести підрозділ із зони АТО. Після цього «Айдар» буде переданий в оперативне командування групи «Південь», а згодом - розформований.

«Ми мали покинути зону АТО сьогодні після наказу про розформування, який був підписаний міністром оборони 20 червня. До речі, постачання батальйону велося дуже погано, і вже після отримання наказу про розформування в «Айдара» забирають все - і польові кухні, і медикаменти», - наголосив комбат.

Мельничук також зазначив, що він звернувся до Президента та РНБО переглянути наказ міністра оборони про розформування та залишити батальйон у місцях дислокації.

До складу батальйону «Айдар» входять добровольці з Луганщини, Волині, Харківщини, Києва, Івано-Франківська, з Криму та Донецька. В основному - активісти Майдану. У задачі батальйону входять патрулювання доріг Луганщини та виконання окремих секретних завдань, звільнення луганських міст від бойовиків.

В «Айдарі» не виключають можливості, що, у разі розформування, добровольці продовжать уже партизанську війну проти терористів із захопленою трофейною зброєю російського виробництва.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися