Торік Україна увійшла в десятку країн світу за... експортом зброї!
Україна

Торік Україна увійшла в десятку країн світу за... експортом зброї!

10 липня 2014, 12:56
0
0
Сподобалось?
0

 

За підсумками 2013-го року Україна зайняла десяте місце в списку найбільших експортерів озброєнь і військової техніки з «обігом» у 589 млн доларів. Ми продавали за кордон танки та БТРи, літаки та вертольоти, гаубиці, БМП, пускові ракетні установки, пістолети, гвинтівки, кулемети, автомати, карабіни...

Державна служба експортного контролю України оприлюднила дані про постачання звичайних видів озброєнь і військової техніки, пише «Високий Замок». Так,згідно з оприлюдненими даними, минулого року Україна експортувала 111 200 одиниць різної стрілецької зброї та 557 одиниць бронетехніки, артилерійських і ракетних установок. За підсумками 2013-го українські підприємства передали Судану й Ефіопії 20 і 29 основних бойових танків Т-72 відповідно.

Таїланду передали 42 бронетранспортери БТР-3Е1/М2/РК/БР, а Іраку - 34 БРТ-4/К. Крім того, бронетехніку постачали в Азербайджан (11), Польщу (1 дослідний зразок) і Нігерію (4). У Нігер і Чад відправили два і чотири штурмовики Су-25, а Росії - один вертоліт Мі-8Т. Судану також передали десять гаубиць 2С1 "Гвоздика" і Д-30 і 20 бойових машин піхоти БМП-1.

Китай торік отримав малий десантний корабель на повітряній подушці проекту 958 «Бізон». Індії передали 360 одиниць пускових ракетних установок і ракет до них, а Казахстану - 18 одиниць таких систем. Їх тип не уточнено.

Найбільшими одержувачами української стрілецької зброї за підсумками 2013 року стали США. У цю країни було поставлено чотири тисячі пістолетів і 30 тисяч гвинтівок і карабінів. Крім того, 19,7 тис. різних типів стрілецької зброї відправлено до Канади. 17,1 тис. гвинтівок, карабінів, автоматів, пістолетів-кулеметів і пістолетів з України отримала Чехія. Стрілецьку зброю також постачали в Ефіопію, Німеччину, Великобританію, Австрію, Туреччину, Таджикистан, Перу, Чад, Італію та Молдову.

Лідером серед експортерів озброєнь і військової техніки торік була Росія (8,3 мільярда доларів), друге місце посіли США (6,2 мільярда доларів), третє - Китай (1,8 мільярда доларів).

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися