В кого в Україні перевірятимуть бізнес та кому варто очікувати на «гостей» з податкової
Україна

В кого в Україні перевірятимуть бізнес та кому варто очікувати на «гостей» з податкової

9 листопада 2023, 12:38
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада схвалила у другому читанні законопроєкт №10016-д, яким розширили перелік проведення документальних планових податкових перевірок бізнесу.

Як повідомив депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі, це рішення підтримав 231 народний обранець. "В тексті майже нічого не змінилося після першого читання. Окрім того, що строк повернення документальних планових податкових перевірок перенесено з 1 листопад на 1 грудня, а мораторій на перевірки ФОПів першої та другої групи буде збережено до грудня 2024 року", - зазначив він.

За словами Железняка, прийняття законопроекту є однією з останніх вимог Міжнародного валютного фонду для ухвалення третього траншу за новою програмою співробітництва з Україною.

Таким чином, до проведення документальних планових перевірок можуть бути включені платники, які за 2021 рік мали рівень сплати податку на прибуток менший, ніж 50% по галузі, а також ПДВ менший, ніж 50% по галузі. Також розраховувати на перевірки можуть підприємці, у яких річний дохід становить понад 10 млн грн, при тому загальна сума витрат становить понад 75% суми річного доходу, а також ті, у яких в два рази більша дебіторська заборгованість, ніж кредиторська.

Парламент у червні прийняв в цілому законопроєкт, який передбачає скасування з 1 серпня єдиного податку в 2% і мораторію на перевірки для підакцизних товарів (алкоголь, Тютюн, паливо), грального бізнесу та фінпослуг.

У липні Рада розблокувала закон про повернення податків на довоєнний рівень.

З 1 серпня набрав чинності податковий закон, завдяки якому повертається довоєнне оподаткування підприємців.

17 жовтня 2023 року Рада зробила перший крок до розширення перевірок бізнесу податковою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися